GenelKıbrısManşet

Karanlık günler kapıda

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), hükümet tarafından taleplerine cevap gelmemesi durumunda arıza tamiratlarını süresiz olarak durduracaklarını açıkladı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), hükümet tarafından taleplerine cevap gelmemesi durumunda arıza tamiratlarını süresiz olarak durduracaklarını açıkladı

“GELECEĞİMİZ SATILIK DEĞİL”

El-Sen, Cumhuriyet Meclisi’nin bugün “Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı” gündemiyle gerçekleştireceği olağanüstü toplantı esnasında Cumhuriyet Meclisi önünde olacak. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) tarafından yapılan açıklamada, “Geleceğimiz satılık değil! Halkımızın, hükümetin bu girişimini durdurmamıza verdiği destek bizim için çok kıymetlidir. Bu gelecek hepimizin” ifadelerine yer verilerek, toplumun desteği talep edildi.

“TEHDİTLER BİZİ DURDURAMAZ”

Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanarak yürürlüğe girmesi halinde, hiçbir El-Sen üyesinin herhangi bir arıza durumuna müdahale etmeyeceği vurgulanan açıklamada, “Hükümetin bizimle masaya yanaşmayıp asılsız suçlama ve tehditlerle sendikamızı hedef alması bizi haklı davamızdan alıkoyamayacaktır. Bu değişiklik yasallaşırsa herhangi bir arıza durumunda ekiplerimiz sadece can ve mal güvenliğini korumak için arızayı emniyete alıp tamiri için hükûmet geri adım atana kadar müdahale etmeyecektir. Bu da çok ciddi kesintiler, karanlıklar demektir. Mevcut hükümet, tüm karanlıkların sorumlusudur” sözleriyle sert şekilde uyardı.

“ARIZA TAMİRATLARINI SÜRESİZ DURDURACAĞIZ”

“Eğer günlerdir süren görüşme talebimizi dinlemeyecek ve görüşmeden kaçmaya devam edeceklerse, bugünden sonra, 8’inci günümüzde aktif olarak yürüttüğümüz arıza tamiratlarını süresiz olarak durduracağız. Sendikamızın tek derdi, halkımızı sömürmeye dayalı bu tasarıya imtiyaz vermemektir” ifadelerine de yer verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu