EkonomiGenelKıbrısManşet

Karanlık günler kapıda

Ülkenin enerji yönetimi acemi ellere düşünce, Aralık ayından bu yana KIB-TEK’e akaryakıt temini için açılan ihale bir türlü sonuçlandırılamadı. Hayali olarak ortaya atılan 28 dolarlık rayiç bedel de balon gibi patlarken, acemi yöneticilerin anlamsız hırsı ve beceriksizliği, KIB-TEK’i yakıtsız vatandaşları ise karanlıkta bıraktı

YA BAŞBAKAN YANILTILIYOR YA DA HALK KANDIRILIYOR… Bakan Arıklı ve KIB-TEK yetkilileriyle Başbakanlıkta toplantı gerçekleştiren Başbakan Saner’in toplantı sonrası açıklama yaptığı esnada yanında bulunan Bakan Arıklı’nın gergin ve mutsuz tavrı dikkatlerden kaçmadı. Başbakan Saner’in TPIC’den ihalesiz şekilde alınacak 30 bin ton akaryakıtla ilgili sorun olmayacağını açıklarken, akaryakıt temin ihalesi konusunda hiçbir açıklama yapmadığı da gözlemlendi. Başbakan Saner, akaryakıt azlığı nedeniyle planlı elektrik kesintisi yapılmadığını ve yapılmayacağını açıklarken, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz’ın dün akşamüzeri katıldığı bir yayında Başbakan Saner’i yalanlarcasına “Elimizde şu an 4 bin 900 ton yakıt kaldı. 5 günden fazla gitmez. Bu süreyi uzatabilmek için dönüşümlü kesintiler yapıyoruz” şeklinde açıklama yapması kafa karışıklığına neden oldu.

BECERİKSİZLİKLERİNİN SUÇUNU MİK’E ATTI… Kendi beceriksizliklerini, bloke artırımına gitmeyerek ihaleyi iptal ettirdiklerini ve Bakan Arıklı’nın TPIC sevdasını örtbas etmek isteyen Turan Büyükyılmaz, iptal edilen ihalelerle ilgili Merkezi İhale Komisyonu’nu suçladı. “24 Haziran’da kapanan akaryakıt ihalesinin sonucunu 7 Temmuz’a kadar bekledik” diyen Büyükyılmaz, bir önceki ihaleyi kendilerinin iptal ettiğini unutmuş olacak ki, “27 Temmuz’da MİK akaryakıt ihalesini açtı ama o tarihe kadar ihaleyi çoktan bitmeliydi” yorumunda bulundu. Büyükyılmaz ayrıca, dün gerçekleştirilen ihalenin sonucu açıklanmadan önce belgelerin orijinal olup olmadığına dair yapılacak incelemenin beklendiğini de bilmezlikten gelip, “dün de ihale kapandı ama daha sonucu ilan edilmedi, Bekliyoruz” sözleriyle MİK’i eleştirdi.

ŞAHİNER: ARIKLI’NIN FOYASI ORTAYA ÇIKTI… Öte yandan, CTP Milletvekili Salahi Şahiner, Bakan Arıklı’nın KIB-TEK’teki akaryakıt ihalesi ile ilgili foyasının ortaya çıktığını belirterek, “Kendisi vurguncu olarak itham ettiği firmanın deyim yerindeyse elini ayağını öpecek pozisyona düşmüş, akaryakıt alımı için anlaşma imzalayacak noktaya gelmiştir” dedi. Arıklı’nın kasıtlı olarak ertelediği ihalelerin, akaryakıt taşıma fiyatları üzerinden yaptığı sahte algı operasyonları yüzünden bugün Kıbrıs Türk halkının elektriksizliğe mahkum edildiğini savunan Şahiner, “pili biten bu bakandan enerji beklemek ölü gözünden yaş beklemektir. KIB-TEK’in sonunun iş bilmez, basiretsiz, kötü niyetli yöneticilerin şaibeleri ve usulsüzlükleri yüzünden KTHY ile aynı sonu yaşamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu