GenelKıbrısManşet

Karanlık soğuk ve entrika!

AKSA’nın sözleşmesinin sona ermesine kısa bir süre kala yoğunlaşan elektrik kesintilerinden “kötü” kokular geliyor

AKSA’nın ardı ardına 5 elektrik üretim ünitesinin “arızalanması” ülkeyi karanlık ve soğuk bir kaosa sürükledi

El-Sen dün yaptığı açıklamada, “AKSA’daki arızaların tesadüf olmadığını” bildirip, “entrika” imasında bulundu

ÖZEL HABER-FOTO: NEDİM ENGİNSOY

KARANLIK GİDEREK ARTIYOR…

KKTC kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşadığı bu günlerde giderek daha derin “karanlıklara” gömülüyor. Geçen hafta hafiften başlayıp, bu hafta daha uzun ve daha geniş bölgelere yayılan elektrik kesintilerinin “yakıt veya arızadan” kaynaklandığı belirtiliyor. Ancak, “bilerek ve isteyerek, halkı bıktırma noktasına getirmek için yapıldığı” yolundaki iddialarda da artış var. Vatandaş bir yandan iyice şişen ve ödeme güçlüğü yaratan elektrik faturalarından şikâyet ederken bir yandan da mum yaktığı gecelere döndü. Bu arada, Mağusa’da kesintilerin neden olduğu yangında bir kadın ve iki çocuğun ölümden dönmesi halkın kızgınlığını artırdı.

EL-SEN AKSA’YI İŞARET ETTİ…

Kesintilerin bilinçli olarak yapıldığı konusunda en belirgin iddia El-Sen’den geldi. El-Sen’in açıklamasında, önce Teknecik’te 1 ünitenin, ardından AKSA’nın 3 ünitesinin devre dışı kalması sonucu ülke genelinde elektrik kesintileri yaşandığı kaydedildi. Dün Teknecik’teki arıza devam ederken, AKSA’nın 2 ünitesinin daha yeniden devre dışı kaldığı belirtilen açıklamada, “Sözleşmesinin 2023 yılında sona ermesine kısa bir süre kala, günlük 100MW enerjiyi sağlamakla mükellef olan AKSA, 45 MW civarında bir üretim yaparak halkı karanlıklarda bıraktı. Ünitelerin arka arkaya ‘tesadüf eseri’ arıza yapması çok fazla düşündürücüdür” denildi.

KESİNTİLER DEVAM EDECEK…

Açıklamada Kıb-Tek’in yatırım kararının hayata geçirilmesi istenirken, şu ifadeler kullanıldı: “Üzülerek söylüyoruz ki enerji üretim yetersizliğinden kesintiler devam edecek görünmektedir. AKSA daha önce de olduğu gibi sözleşmenin bitiş tarihi yaklaşırken aynı yöntemleri kullanarak ülkemizi ve halkımızı enerjisiz bırakarak sözleşmesini uzatmak istiyor. Buradan Sayın Başbakan Ünal Üstel’e sesleniyoruz bu konuda Kıb-Tek yönetim kurulunun almış olduğu 120MW yatırım kararını hayata geçiriniz ne sizin ne de AKSA’nın patronlarının halkımıza bu işkenceyi çektirmeye hakkı yoktur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu