KıbrısManşet

“Karanlıkta Işıldayanlar” 14 Mart Salı Arabahmet Kültür Evi’nde Sahneleniyor

Radyum Kızları hakkında belgesel oyun “Karanlıkta Işıldayanlar” 14 Mart Salı Arabahmet Kültür Evi’nde sahne alacak

Baraka Gençlik Tiyatrosu’nun hazırladığı, Radyum Kızları hakkında belgesel bir oyun olan “Karanlıkta Işıldayanlar” 14 Mart Salı akşamı saat 20.00’de Arabahmet Kültür Evi’nde sahneleniyor. Seyirciyi 1900’lerin başına götüren, dönemin dans ve müzikleriyle buluşturan, ayrıca kadının ve emeğin özgürleşmesi mesajını veren oyuna 7 yaş üzeri tüm tiyatro severler davet ediliyor. Tek perdelik oyun 1 saat sürüyor. Biletler 20TL olup girişten veya Khora Kitap Cafe’den temin edilebiliyor.

Geçen haftaki gösterimlerini Melekler Takımı anısına gerçekleştiren ve gelirini Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji’ne bağışlayacak olan Baraka Gençlik Tiyatrosu, oyunda İsias katillerinden hesap sorulmasına ilişkin güncel mesajlar da veriyor.

1900’lerin başında Amerika’da bir saat fabrikasında çalışan genç işçi kızların hayatını ve mücadelesini anlatan oyun, gerçek bilgi ve belgeler kullanılarak Nazen Şansal tarafından yazıldı. Karanlıkta Işıldayanlar, iş hayatına yeni giren genç kızların hayallerini ve hayal kırıklıklarını yansıtırken, oyunda danslar ve müzikler de yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu