KıbrısManşetSağlık

Karantina bilekliğiyle kafede görüntülenen Özgür Küçükyılmaz’dan özür açıklaması

Bu akşam Lefkoşa’da bir kafede ‘güvende kal’ ev karantinası bilekliğiyle görüntülenen Özgür Küçükyılmaz, olayın sosyal medyada yayılmasının ardından açıklama yaparak, durumu açıklığa kavuşturdu

Bu akşam Lefkoşa’da bir kafede ‘güvende kal’ ev karantinası bilekliğiyle görüntülenen Özgür Küçükyılmaz, olayın sosyal medyada yayılmasının ardından açıklama yaparak, durumu açıklığa kavuşturdu. Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaparken kendisine bileklik takıldığını ve evine gitmek için kendisine tanınan 1 saatlik süre içerisinde söz konusu kafeye uğrayarak 10 dakika geçirdiğini belirten Özgür Küçükyılmaz, hatasını kabul ederek sorumsuzca davranışı için mağdur ettiği kafe sahipleri ve herkesten özür diledi.

Özgür Küçükyılmaz’ın açıklaması şu şekilde.

“Bugün saat 21.30 civarı Ercan Havalimanı’nda PCR testim yapılıp bileklik takıldıktan sonra adaya giriş yaptım ve evimin bulunduğu Lefkoşa‘ya geldim. Arabamın park ettikten sonra görüntülendiğim kafenin arka sokağındaki evime doğru yürürken kafede oturan arkadaşıma rastladım ve orada 10 dakika bulundum. Bilekliğimi saklama ihtiyacı da duymadım. Sonrasında da evime girip konumumu güncelledim.

Muhtemelen biliyorsunuzdur; bilekliğin takılması anından (havalimanı) karantinada kalacağınız yere varana ve karantina sürecini geçireceğiniz konumu güncelleyene kadar geçen süre için 1 saatlik bir zaman tanımlanıyor. Fotoğrafta bu bir saatlik sürenin herhangi 10 dakikasında çekilmiştir.

Sonrasında tanıdıklarım vasıtasıyla bu fotoğrafın dolaşıma sokulduğu bana söylendi. Olay tamamen bundan ibarettir.

Burada fotoğrafın çekildiği mekânın bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Çünkü beni görmediler. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın da bir sorumluluğu bulunmamaktadır, zira ben bana tanınan süre içeresinde evime gittim ve bu süreyi zaten program bana tanıyor.

Tabii ki herkesin böyle bir durumu ancak gördükleri fotoğrafla değerlendirme imkânı oldu. (ki ben de onların yerinde olsam aynısını düşünürüm) bu nedenle de müteessir olan kişilerden özür dilerim.

Olay benim tasarrufumdur. Kimsenin sorumluluğu bulunmamaktadır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu