KıbrısManşet

Karantina hekimleri topluma seslendi: Hayatı eve sığdıralım

Karantina doktorları sosyal medyada ortak çağrı yaparak, 'Hayatı eve sığdıralım' kampanyası başlattı. Karantina Hekimi Kamiloğlu, sağlık sektörünün altyapısını daha fazla zorlamadan hükümetin radikal kararlar alması gerektiğini aktardı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Karantina doktorları sosyal medya üzerinden ortak çağrı yaparak ‘Hayatı eve sığdıralım’ kampanyası başlattı. Karantina hekimi Emine Kamiloğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Covid-19’un hızla yaygınlaştığını vurguladı.

Hastanedeki yatak kapasitelerinin dolduğunu işaret eden karantina hekimi Kamiloğlu, “Yatak boşaltıyoruz, hastalarla dolduruyoruz, hızlıca tetkikleri tamamlayıp tedaviyi düzenleyip, yeniden yatak boşaltıyoruz, yeniden dolduruyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlığın önde gelmesi gerektiğini belirten Kamiloğlu, “Pozitif sayıları 3-5-10-20 de olsa sevdiğiniz birinin ismi o listede yer aldığında sizin için oranın veya sayının önemi kalmaz” dedi.

Emine Kamiloğlu, Covid-19’un nereden bulaştığı belli olmayan birçok yerel pozitifler ortaya çıktığını aktararak vakaların içerisinde belirti göstermeden pozitif saptaması yapılan kişilerin olduğuna da dikkat çekti.

Herkesin şaşkın bir durumda olduğunu dile getiren Kamiloğlu, “Bizler yorgun ve çaresiz; pandemi hekimleri, temaslı takip ekibi” diyerek hastanedeki durumun oldukça kötü olduğunun altını çizdi.

Hükümete çağrıda bulunan Karantina Hekimi Emine Kamiloğlu, hükümetin acilen radikal kararlar alması gerektiğini vurguladı.

Kamiloğlu, “Bir süreliğine sınırlarımız acil hayati gidiş gelişler haricinde kapatılmalı, eğlence mekânları kapatılmalı, okulların açılması ertelenmeli, düğün vs gibi organizasyonlar ertelenmeli, insanları bir araya toplayıp bulaş alanı yaratacak tüm etkinlikler ve mekânlar bir süreliğine durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kamiloğlu, sağlık altyapısını çıkmaza sokmadan, hükümetin alacağı radikal kararlar çerçevesinde sağlıkçıların yerel vaka öbeklerini saptaması ve bulaş kaynağı olabilecek portör vakaları bularak izole haline getirilmesinin önemine dikkat çekti.

https://www.facebook.com/emnekam/posts/10161477537271959

Diğer Haberler

Başa dön tuşu