KıbrısManşet

Kararı alan Bakanlar Kurulu, mağdur olan vatandaş

Ülke genelinde ücretsiz PCR ve antijen testi yapılmasında sorun yaşanıyor.

 

Bakanlar Kurulu sonrası alınan “antijen testlerinin artık eczanelerin de yapabileceği” kararı tepkileri de beraberinde getirdi.  Salgının başından itibaren hastanelerin PCR testi ve antijen test konusunda vermiş olduğu savaş ile birlikte alınan bu son karara tepki gösteren Laboratuvarlar İnisiyatifi Birliği, işin ehli olmayan eğitimini almamış bir kişinin bu testleri yapamayacağının altını çizerek, alınan bu karara tepki göstermek amaçlı olarak bugün hiçbir laboratuvarın test yapmayacağını aktardı.

“EĞİTİM ALMAMIŞ KİŞİLER BEDENE MÜDAHALE EDEMEZ”

“Eğitim almamış kişiler bedene müdahale edemez” diyen Etik Hastanesi laboratuvar sorumlusu Ulus Kasap, “Biz bu işin eğitimini aldık bir bakkal bir eczacı bunun eğitimini almıyor” diyerek yaşanılabilecek olayların örneklendirmesinde bulundu. “Temaslı bir kişi eczaneden aldığı kitin kullanımı hakkında eğitimi olmadığı için ağız ya da burundan tam bir sürüntü alamaz. Çıkan negatif sonuç ile ortada dolaşması büyük bir tehlike arz eder. Maske çıktığı an boğaz kültürü alınırken refleks olarak kişi öksürür, küçük bir eczane de böyle bir durum yaşandığında arkasından gelen bir kişi ilaç almak için girdiğinde havada olan virüsü o da alır, bunun ile ilgili herhangi bir önlem alındı mı?” şeklindeki ifadelere yer verdi.

TESTLER YAPILMIYOR

Vatandaşın kuyruk oluşturduğu ve yine vatandaşın mağdur olduğu Bakanlar Kurulu kararına tepki vermek için bugün itibari ile hiçbir laboratuvarın antijen testi yapmayacağını ifade eden Etik Hastanesi laboratuvar sorumlusu Ulus Kasap, “Biz dün akşam Sağlık Bakanlığı’na sistemleri kapatması için gerekli çağrıyı yaptık ancak sistemler kapatılmadı. şuan mağdur olan kısım vatandaş, biz de vatandaşın mağdur olması ve sıkıntı yaşaması konusunda üzgünüz. Ancak alınan bu yanlış karara biz tepki göstermeyip sessiz kalırsak daha sonra bu halk daha çok üzülecek” şeklinde konuşarak alınan kararın virüsün yayılmasında çok büyük bir etken olacağının altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu