EğitimKıbrısManşetYaşam

Kararlar

Karar vermek ne demek? “Özetle birden fazla alternatifler arasında en iyi olanı seçmek demek” derdi rahmetli hocamız Prof. Dr. Faik İmamoğlu

Karar vermek ne demek? “Özetle birden fazla alternatifler arasında en iyi olanı seçmek demek” derdi rahmetli hocamız Prof. Dr. Faik İmamoğlu.

Bu koşuşturan hayat içerisinde pozisyon almak için karar vermek lâzım. Bendenizin de, tıpkı sizin gibi kararsız hâlleri var. Neler mi? İşte şunlar: *Numarası sadece yakın dostlarda bulunabilecek, yeni bir telefon hattı alıp almamakta kararsızım. Hatta bu amaçla akıllı telefonumun gerizekalı pili yüzünden de eskiye dönüş konusunda da kararsızım. *Telefonum üzerinden daha pasif bir sosyal medya kullanıcısı olma konusunda kararsızım. *Öğretim üyesi miyim, yazar mıyım, eğitimde proje danışmanı mıyım, spor yorumcusu muyum, dergi editörü müyüm yoksa başka bir halt mı; kararsızım. *Antrenör istihdamı polemiği içerisine beni de çekmekte olan antrenör ve de spor yazarı arkadaşlara cevap verip vermeme konusunda kararsızım. *Bu aralar yine çocuk fitness’i işlerine girdik. Güney’de bu konuda bir de alan çalışması var. Faşist arkadaşımın organizasyonuna gidip gitmemekte kararsızım. *Beslenme ve fitness konusunda ağzı olan konuşuyor. Kulak asıp asmamakta veya maydanoz olup olmamakta kararsızım.

Devam edelim; *Kıbrıs’ın kuzeyinde tarafik canavarıyla bezenmiş yollarda bisiklet sürme konusunda kararsızım. Güney’de sürüş olursa katılayım mı, katılmayım mı kararsızım. *ATV’m mi, yoksa motosiklet mi iyi gelir bu aralar kararsızım. *Dağ bisikletine mi, yoksa yol bisikletine pedal basalım kararsızım. *Eve profesyonellerin kullandığı bir’dikey bisiklet almıştık. Dışarda koşup koşmamakta kararsızım. *Bir diyetisyen arkadaşa düzenli devam edip etmemekte kararsızım. *Telefonla arayıp “Alo, kimdir?” diye soranlara, cevap verme konusunda  kararsızım. *“Siz” diye hitap ettiğim ama karşılığında da “Sen”i işittiğim gençlerle etkin iletişime geçme konusunda kararsızım. *Facebook’ta kolundaki serumu yayımlayanları bloklamakta kararsızım. *Abonesi olduğum gazetelerden birinin aboneliğini durdurma konusunda kararsızım. *Tatili içerde mi, yoksa dışarda mı alayım kararsızım. *En azından bir’kaç gün Larnaka XS mi, yoksa Limasol Blueberry mi karasızım. *Kuzey’in mi, yoksa Güney’in denizinden mi faydalanayım kararsızım. *Bazı köşe yazarlarını sürekli okuma konusunda kararsızım. *Bazı TV kanallarını sürekli izleme konusunda kararsızım. *Sürekli dedikodu yapıp da, muhabbetin kalitesini düşürenlerle görüşme konusunda kararsız değilim. Benden uzak Allah’a yakın olsunlar. Neyse, kaçtım.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu