GenelKıbrısManşet

KARK ilk toplantısını yaptı

Kıbrıs Arama Kurtarma Derneği (KARK), Gönyeli-Alayköy belediyesi konferans salonunda, ilk lansman toplantısını gerçekleştirdi. Kurucu üyeler; Muhammet Öksüzali, Göker Özdemir, Özgür Eroğlu, Özgür Yalçın, Banu Balık, Okan Erdemsiz, Uğur Abak, Murat Çetin, Ayşe Doğan, Ece Balcı ve gönüllü üyelerin katılımlarıyla düzenlenen ilk lansman toplantısında; olası hava, kara ve deniz kaza ve afetlerinde, ilk müdahale tim kuruluşları ve faaliyet planlarının yanı sıra; lojistik, ikmal ve bakımla ilgili de faaliyet konularında da katılımcı gönüllüler bilgilendirilerek, soru ve cevap bölümü ile lansman toplantısı gerçekleştirildi. KKTC Muhtarlar Derneği Başkanı ve Güneşköy Muhtarı Akay Darbaz, Elite Off-Road Derneği temsilcisi Murat Çepik, konuk olarak sunumu yakından takip etti.

Açılış konuşmasını dernek başkanı Muhammet Öksüzali yaptı. Öksüzali, “Derneğimizin kurucu kadrosu, tecrübe ettiğimiz birçok doğal afet ve kaza olaylarında uzman; daha önce yurt içi ve yurt dışında Arama ve kurtarma faaliyetlerine katılmış tecrübeli personellerden kuruldu. Amacımız, yurt içinde ve yurt dışında olası bir doğal afet veya kaza durumunda devlet kurumlarımıza destek verip güç birliği yapmak, zamandan tasarruf ederek kazazede veya afetzedeye ilk müdahaleyi yapmak istiyoruz” dedi. Ayrıca Gönyeli-Alayköy belediye başkanına da destekleri için teşekkür eden Öksüzali, “tüm değerli belediye başkanlarımızı yakın zamanda ziyaret edip; amaç, vizyon ve misyonumuzu anlatacağız” dedi.

Dernek Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Özgür Eroğlu: “Derneğin önceliğinin, olası doğal afetler ile kara, deniz ve havadan arama kurtarma hizmetlerine, dernek olarak katkı sağlamaktır. İlgili kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör kuruluşları ile yetkilendirilmiş diğer sivil toplum kuruluşları ile koordineli olarak ve ilgili ulusal mevzuat ve uluslararası sözleşmelere/anlaşmalara uygun olarak alacağı görev ve sorumlulukları yerine getirmektir” ifadelerini kullandı.

Lojistik ve İkmal Bakım Sorumlusu Özgür Yalçın ise derneğin amaç ve vizyonundan bahsedip; planlama, satın alma, taşımacılık yöntemi, depolama konularında, katılımcıları bilgilendirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu