KıbrısManşet

Karpaz’daki eşekler güvende!

Çevre Koruma Dairesi, Karpaz bölgesindeki eşeklerin güvenliği ve bakımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi Dipkarpaz Bölgesi Özel Çevre Koruma Bölgesinde bulunan hür eşekleri belli bir alana toplayıp, idamesinin sağlanması amacı ile Apostelos Andreas Kilisesi bölgesinde belli bir alanı bariyerlerle çevirerek, yönetimini sürdürmektedir.

 

Bu çerçevede eşeklerin bariyerler dışında yoğun olarak yaşadığı bölgelere uzmanlar tarafından onaylanmış tuzaklar kurularak, bariyerli alana taşınması ile ilgili alışmalar devam etmektedir. Tuzaklarla yakalanan eşekler sakinleşmesi için öncelikle büyük bir alana götürülmekte, burada gözlem ve, gerekli bakım yapıldıktan sonra da bariyerleri alanda doğaya bırakılmaktadırlar.

Ayrıca bariyerli alanda yaşayan eşekler ve dışarda hür olan eşeklerin o alana gelebilmesini cazip hale getirilebilmesi için 2 yerde suluk kurulmuş olup 4 yerde de balya ile besleme yapılmaktadır. Çevre Koruma Dairesi tarafından bölgede 2 adet kuyu tespit edilmiş olup, sulukların temini için çalışmalar başlatılmıştır. Alanı ziyarete gelen ziyaretçiler eşeklerin yollarda yedirilirken hem kazaya sebebiyet vermemek adına hem de eşeklerin saldırgan olma ihtimallerine karşı dikkatli olmalarıdır.

 

 

Çevre Koruma Dairesi  bu konuda uyarıcı levhaları bölgeye yerleştirmiş olup, yine eşeklerin belli alanlarda beslenebilmesi için yollarda cepler oluşturmak amacı ile çalışma başlatmıştır. Ayrıca hasta veya kaza sonucu yaralanan eşeklerin tedavisi bölgede bulunan veterinerler tarafından yapılmaktadır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu