KıbrısManşet

Kartingde akıl almaz ve inanılmaz olaylar yaşanıyor

Kuzey Kıbrıs Karting Derneği’nin organize ettiği “nesdersan.com Kuzey Kıbrıs 2022 ROK Cup Karting Şampiyonası”nın 3. yarışında yaşanan olumsuz olayların etkileri devam ediyor.

Kuzey Kıbrıs Karting Derneği’nin organize ettiği “nesdersan.com Kuzey Kıbrıs 2022 ROK Cup Karting Şampiyonası”nın 3. yarışında yaşanan olumsuz olayların etkileri devam ediyor.

KARTİNGDE GERGİN ORTAM: Kartingde akıl almaz ve inanılmaz olaylar yaşanıyor. Kuzey Kıbrıs Karting Derneği’nin organize ettiği “nesdersan.com Kuzey Kıbrıs 2022 ROK Cup Karting Şampiyonası”nın 3. yarışında yaşanan olumsuz olayların etkileri devam ediyor. 3. yarışta gerçekleşen bir kaza sonucu üzücü olaylar yaşanmış, kurumun izinsiz olduğu tartışmaları başlamış ve daha birçok olayla birlikte kartingde konular mahkemeye kadar taşınmıştı. Bunun üzerine şampiyonanın 4. yarışı bir kaç kez ertelenmiş ve camiada karşılıklı söz düelloları ile ciddi tartışmalar ve ayrışmalar yaşanmaya devam ediyor. Tüm bunların gölgesinde kurum, şampiyonanın 4. yarışını bugün Cemsa karting pistinde  gerçekleştiriyor. Bu kez de Cemsa karting pisti sahibi Mehmet Karalım yarış öncesinde bir birldiri yayınlayarak, karting yarışçısı Hasan Fikri Macila ile birlikte ailesi ve mekanikerlerinin Cemsa Karting tesislerine girişini yasakladığını duyurması tepkilere yol açtı.

 

MACİLA AİLESİ TEPKİLİ: Kuzey Kıbrıs Karting Derneği lisanslı sporcularından Hasan Fikri Macila’nın ailesi, pist sahibinin almış olduğu kişisel bir karardan ötürü çocuklarının devam eden şampiyonada önünün kesilerek yarıştırılamayacak olmasına oldukça tepkili. Aile, camia içinde ve kişiler arasında yaşanan sorunların, 12 yaşındaki bir sporcunun geleceğini engelleyerek çözülemeyeceğini savunuyor. Çocuklarının bu yarışta bilinçli ve isteyerek yarıştılmadığını düşünen aile, ilgili sporcunun hiçbir suçu günahı olmadan hatta 3. yarışta ölümle burun buruna gelen bir kaza geçirmiş olmasına rağmen bu yapılanın hesabının sorulması gerektiğini vurguluyor.

 

GÜREYEL: “BİZİ HİÇE SAYDILAR”: Kuzey Kıbrıs Karting Derneği Başkanı Tigin Güryel’in konuyla ilgili görüşlerini aldık ve Güryel şu açıklamalarda bulundu. Güryel açıklamasında; “3. yarışta istenmeyen olaylar yaşandı. Ancak sonrasında bu aile, kurumun verdiği kararları da mahkemeye taşıyarak bizi hiçe saydı. Yaşanan olaylar sonrasında Zet pistinden emniyet ve güvenlik önlemlerini arttırmak istedik. Bunu kabul etmediler. Yani oradan çıkmamızı istediler bize başka yol bırakmadılar. Biz de Cemsa pistine gitmek durumunda kaldık. Bu karar da Cemsa pistinin almış olduğu bir karardır bizimle ilgili değildir. Ayrıca kurum olarak bizim her kararımızı yanlış bulan bir aile, mahkemeye giden bir aile, yarışlarımızın yapılmasını engellemeye çalışan bir aile, şimdi çıkıp yarışa katılamıyorlar diye tepki vermeleri yanlış. Bizim kararlarımızı mahkemeye taşıyanlar böyle durumdayken bizim faaliyetlerimize katılmaları da anlamsızdır. Kurumumuz ayrıca Spor Dairesi’nden tescilli ve tüm izinleri alınmış bir kurumdur. Bu konuda da çok olay çıkartıldı. Ancak gerçek budur, yapılan tüm faaliyetlerimiz izinli ve tüzüklerimize uygun şekildedir. Bize, bir sporcunun yarışmasını engelleme suçlaması yapılırken, kendileri de yarışlarımızın yapılmasını engellemeye çalışarak aslında 30’a yakın sporcunun yarışmasını engellemeye çalışmıştır.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu