GenelKıbrısManşet

Karzaoğlu: “Helikopter maliyetine kendi araçlarımızı güçlendirip vasıflı eleman istihdam etmeliyiz”

-Mine İçsel

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Aday Adayı, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, KKTC’de yangın helikopterine ihtiyaç olmadığını belirtti.

Yangın helikopterinin oldukça maliyetli bir konu olduğunu belirten Karzaoğlu, söz konusu maliyetin yangına müdahalede kullanıcak mevcut envanterin güçlendirilmesi ve bu araçları kullanacak kalifiye eleman sağlanabilmesi konusunda harcanması gerektiğini söyledi.

Günlük 100 dakika: 50 bin TL

Yangın helikopterinin günlük 100 dakikalık uçuş maliyetinin 50 bin TL olduğunu söyleyen Karzaoğlu, aylık bazda bu rakamın 1,5 milyona tekabül ettiğini ve bu rakamla yangına hızlı müdahale edebilmek adına birçok aracın ve bu aracı kullanabilecek elemanın kadroya eklenmesinin mümkün olabileceğini belirtti.

Türkiye’den yangın helikopteri 24 dakikada KKTC’ye ulaşıyor

İhtiyaç anında Türkiye’nin, ülkeye yangın helikopteri takviyesi yaptığını da belirten Karzaoğlu, iki ülke arası mesafenin 24 dakika olduğunu da belirterek şöyle konuştu;

” Anavatan her zaman yanımızda. Bizim için de helikopter kiralanıyor Türkiye’de. 8 İHA ile de Türkiye kendi ormanları kontrol ediyor. KKTC’de 2 İHA’nın sorumluluk sahasında. Bu İHA’lar sayesinde 80 km ilerdeki yangın çıkış noktasının koordinatlarına dahi ulaşılabiliyor. Daha sonra bu koordinatlar en yakın birime iletiliyor ve müdahale başlıyor. Yangın da kritik nokta erken müdahaledir. Biz helikoptere yapacağımız yatırımı araç ve vasıflı elemana yaptırmalıyız. Bu sayede müdahale daha etkin olabiliriz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu