KıbrısManşetToplum

Kaş yapayım derken göz çıkarmayın!

Yıllardır utanç verici bir halde olan Dipkarpaz Zafer Burnu yolunun yapımı için Karpaz bölgesinde yeni bir taş ocağı izni verilmesi gündeme gelince bölge halkı ayağa kalktı

Yıllardır utanç verici bir halde olan Dipkarpaz Zafer Burnu yolunun yapımı için Karpaz bölgesinde yeni bir taş ocağı izni verilmesi gündeme gelince bölge halkı ayağa kalktı.

DEVRİM DEMİR

YOL PERİŞAN HALDE
Her yıl binlerce turistin akın ettiği Apostolos Andreas Manastırı’na, eşsiz güzellikte sahillere ve doğa harikası milli parka giden yol tam anlamıyla ‘utanç’ verici. Adamızın en fazla ziyaret edilen bölgelerinden olan Dipkarpaz yolu perişan halde. Bölgenin yolları terk edilmiş imajı yaratırken, turist ve yerli halk Zafer Burnu’ndaki Apostolos Andreas Manastırı’nı görmek için bu yolu kullanarak hem araçlarını hem de kendi canlarını tehlikeye atıyor.

YAYA OLARAK BİLE KULLANILAMAYCAK HALDE
Köstebek yuvasına dönen ve yaya olarak bile kullanılamayacak halde olan yol nedeniyle bölgeyi ziyaret etmek eziyet haline dönüşmüş durumda. Dipkarpaz’da Apostolos Andreas Manastırı’ndan KKTC’nin en uç noktasındaki Zafer Burnu’na gitmek isteyenler toprak, derin çukurlu ve çok bozuk yollardan geçerek buraya ulaşmak zorunda. Yerli ve yabacı turistler, yolların kötü olmasından dolayı büyük rahatsızlık yaşarken, Manastırı ziyaret ettikten sonra Kıbrıs’ın en uç noktasını görmek isteyen turistler tüm güzelliklerden mahrum kalıyor.

ARIKLI: ŞİRKETE TAŞ OCAĞI GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR
Dipkarpaz yolu konusunda açıklamalarda bulunan ve yolun Zafer Burnu’na kadar yapılacağını açıklayan Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Firmaya malzemeyi bulmak ve vermek zorundayız” diyerek, bu yüzden bölgede bir taş ocağına ihtiyaç olduğunu söyledi. “Bölgeye malzeme taşınacak mevcut taş ocakları şu an uzak. Malzemeleri taşımak maliyetli ve yeni yapılan yollar deforme edilecek” diyen Arıklı, “Tek çaremiz o bölgede şirkete bir taş ocağı göstermek. Önümüzdeki hafta Çarşamba Sayın Fikri Ataoğlu ile bölgeye gideceğiz ve bu taş ocağı sorununu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu