GenelKıbrısManşetSiyaset

Kaşif: Sahte belgelerle ihaleye giren bir şirketle neden iş birliği devam ediyor?

El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif katıldığı bir tv programında KIB-TEK’te yaşananlara değindi.

Ülkemizdeki elektrik probleminin kablo ile elektrikle mi yoksa doğal gaza yönelik yatırımlarla mı çözüleceği sorusu üzerine Kaşif, “24 saatte değişen görüşler var. Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, en son kablo ile elektrik gelemeyeceğini yapılacak yatırımların doğal gaza yönelik olacağını açıkladı ama bunlar zamana oynanan açıklamalar gün sonunda 2024’te AKSA’nın sözleşmesi bitecek ve yenilenmesi için siyasilerin oynamış olduğu oyundan başka bir şey değil” diye konuştu.

Mevcut şartlarda kablo ile elektriğinde bahsedilen rakamlar kadar ucuza gelemeyeceğin aksine elektriğin daha da pahalılaşacağını ifade eden Kaşif,“Bugünkü mevcut şartlarda kabloyla gelecek elektriği ucuzlatma yerine pahalılığı getirecek. Bakan Arıklı’nın 25 kuruş diye iddia ettiği rakamlar komik gülünç ve imkansız rakamlardır bu toplumu yanıltmadan başka bir şey değildir” ifadelerine yer verdi.

KIb-TEK Akaryakıt alım ihalelerine de değinen Kaşif Arıklı döneminde hemen hemen her ihalenin iptal edildiğine dikkat çekerek, “Arıklı’nın döneminde sonuçlanan bir ihale göremiyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti, “Bunun nedeni kendisinin ucuz ve kaliteli yakıtı ülkeye getireceğini ikili ilişkiler ile bunu sağlayacağını söyledi bu süreçte de TPİC’ten 57 bin ton ihalesiz yakıt aldı. Son açıklanan ihalede TPİC’in kazandığını müjdeledi.  Yaşanan süreçte gördük ki TPİC’in ihaledeki tüm belgeleri sahte çıkmıştır. TPİC böyle bir kaliteli ucuz yakıtı ülkeye getirecekse neden sahte belgeyle bu ihaleye katıldı? Arıklı’nın, TPİC ile ilişkisi ne ise bilelim, açıklasın. Bakan’daki TPİC sevdası toplumda soru işaretleri yaratmaktadır.. Çünkü sahtekarlıkla ihaleden atılan bir şirket.  Hala daha bu şirketle iş birliği yapmak için elinden geleni yapıyor, Yasaları hiçe sayıyor buna da UBP ve DP göz yumup destek oluyor muhalefet ise var mıdır?  Bir tek tepkisini TC Cumhurbaşkanı geldiğinde gösterdiler onun dışında hiçbir konuda muhalefet ortada yoktur” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu