GenelKıbrısManşet

Kaşıkla verilen kepçeyle alınıyor

Başbakanlık önünde açıklama yapan kamuda yetkili 5 sendika önümüzdeki hafta eyleme gideceklerini duyurdu

 “İMZANA SAHİP ÇIK”

 Kamuda yetkili sendikalar, Başbakan’ı “Göç Yasası” olarak adlandırılan 47/2011 saylı yasa kapsamında istihdam edilen çalışanlara Hayat Pahalılığı düzenlemesiyle ek artış konusunda imzaladığı protokolü uygulamaya çağırdı. Hayat pahalılığı ödeneğinin 6 değil 2 ayda bir verilmesi talebini dile getiren sendikalar, zamları protesto için Başbakanlık önüne tüp gaz da getirdi. KTAMS, Kamu-Sen, KTÖS, KTOEÖS ve Hür-İş adına açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Başbakan’a seslenerek, “İmzasına sahip çıkmayan ülkesine de çalışanına da halkına da sahip çıkamaz” dedi. Sendikalar, Türkiye’deki gibi çalışanlara refah payı verilmesi talebini de dile getirdi.

KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE

 KTAMS Başkanı Bengihan, “Ocak ayından başlayan zamlar Temmuz’un sonunda maaşlara yansıtılıyor. 7’nci aydan itibaren yapılan zamlarla verdikleri bütün Hayat Pahalılığı ödeneği de boşa gidiyor. Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar. Alım gücü gerileyen asgari ücretli sefalete terk edildi” dedi. Akaryakıta, süte, tüpe, ekmeğe, elektriğe %20’ye varan zamlar yapıldığını kaydeden Bengihan, asgari ücretli daha artışlı maaşını almadan zamların başladığını, vatandaşın dövizdeki artış karşısında her geçen gün daha da fakirleştiğini belirtti.

VERGİ DİLİMLERİNE DİKKAT!

 Maliye Bakanı Alişan Şan ile geçtiğimiz hafta toplantı yaptıklarını, sendikalar olarak Başbakan’ın imzaladığı protokolü de hatırlattıklarının kaydeden Güven Bengihan, şu anki enflasyonist yapıda Hayat Pahalılığı ödeneğinin 6 ayda bir verilmesinin yeterli olmadığını Maliye Bakanı’na da söylediklerini aktardı. Vergi dilimleri ve matrahlarıyla ilgili düzenlemeyle ilgili görüşlerini ifade ettiklerini ama bunun da dikkate alınmadığını söyleyen Güven Bengihan, Hayat Pahalılığının baremlere yansıtılmasıyla en düşük maaş alanla en yüksek maaş alanının yüzde 37 vergi diliminde bulunduğunu kaydetti.

SOSYAL DEVLETTEN UZAK

 KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, hükümeti eleştirdiği konuşmasında, “Emekçinin değil, sermayenin yanındadırlar, sosyal devlet olmaktan da oldukça uzaktadırlar” dedi. Hükümettekilerin tek dertlerinin koltuk olduğunu savunan Eylem, “Kıbrıslı Türklere yapılan dayatmalarla tüm kurumların bir bir elden gittiğini” anlattı. Eylem, “Emek için mücadele verecek olan sendikalardır. Mücadelemiz devam edecek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu