EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Kaşıkla verip kepçeyle alan beceriksizler

Bir kez daha çok net olarak görüyoruz ki; hükümet edenlerin Kıbrıs Türk Halkı için bir gailesi yok. Altı boş vaatler, yalan, lafazanlık ve halkın gözünün içine baka baka hayal pazarlamaya devam ediyorlar ve bunun adına siyaset diyorlar

Tapu harçlarına yüzde 80,tapu yüzde 80,seyrüsefer yüzde 80,damga pulu yüzde 80 ve zincirleme yaklaşık 400 kaleme devletin koyduğu zamlar..

Haliyle ortada ne hayat pahalılığı için verilen artış kaldı, ne de asgari ücrete yapılan iyileştirme… Temel gıda ve diğer tüketim kalemlerini yazmıyorum bile..

Biz bazı fonları, belli harçları bir süre makul seviyelerde tutun halk biraz soluklansın, alım gücünü hepten yitirmesin dedikçe onlar zam üstüne zam yaparak insanları borç batağının içine çekiyorlar.

Bir kez daha çok net olarak görüyoruz ki; hükümet edenlerin Kıbrıs Türk Halkı için bir gailesi yok. Altı boş vaatler, yalan, lafazanlık ve halkın gözünün içine baka baka hayal pazarlamaya devam ediyorlar ve bunun adına siyaset diyorlar.

Sözde 2022 son altı ay için açıkladığı %37,75 hayat pahalılığı için çalışanlarına satın alma imkanlarını korumak için maaş iyileştirmesi yaptı görüntüsü verip, sonra da zam üstüne zam yaparak tüm halkı yeni bir ekonomik kaosun içine soktular.

Halkın az da olsa rahat bir nefes almasına olanak tanımak , geçim kayıplarını telafi edebilme şansı bulabilmeleri için gerekirse yasal düzenlemeler yapmak yerine yüzsüzce vicdansızca zamlar yaparak , halkı olduğundan daha aşağıya çekmeyi, fakirleştirmeyi, huzursuzluk yaratmayı, psikolojik travmalara yol açmayı seçtiler.

Buna vesile olan ve bu anlayışa hayat veren yöneticilerin  kendi ülkelerine, kendi halkına karşı giriştiği bu zayıflatma çabasının bende tek bir izahı var.

O da sevgisizlik.

Doğup büyüdükleri yada büyümedikleri doğmadıkları bu ülkeyi de, bu ülkenin insanını da sevmiyorlar.. .

Diğer Haberler

Başa dön tuşu