KıbrısManşetSağlıkToplum

Kasım ayında yıkılan Değirmenlik Sağlık Merkezi’nin yerinde yeller esiyor!

DEVRİM DEMİR

Bir süre önce yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılan ve Kasım ayında yıkılan Değirmenlik Sağlık Merkezi’nin yerinde yeller esiyor

Deprem riski taşıdığı gerekçesi ile boşaltılan ardında da Başbakan Ünal Üstel ve Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’in de yer aldığı yıkımın ardından akıllarda Sağlık Ocağı’nın ne olacağı soruları kaldı. Hatırlanacağı üzere Değirmenlik Sağlık Merkezi binası yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılmasına karar verilmiş, tadilat mı yıkım mı olacağı yönünde yapılan çalışmalar neticesinde binanın yıkılması kararı alınmıştı.

BÜTÇEDEN 18 MİLYON TL AYRILMIŞTI…
Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, tüm projeleri sıfırdan hazırlanan Değirmenlik Sağlık Merkezi yeni binasının inşasına aynı yerde birkaç ay içinde başlanacağı açıklamalarını yapmıştı. Süratle bitirilmesi planlanan çalışmalar neticesinde 2024 yılının ilk çeyreğinde binanın bitirileceği konuşulurken, sağlık ocağının yapımı için hala bir adım atılmadı. Binanın yapımı için bütçeden 18 Milyon Türk Lirası ayrıldığı da açıklanırken, bölgede senelerdir hizmet veren Sağlık Ocağı için bir adım atılmaması bölge insanını rahatsız etmeye başladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu