ManşetTürkiyeYaşam

Kastamonu Valiliği: Kastamonu’da 300 ceset var iddiası doğru değil

Afet bölgesinde "250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği" yönündeki iddialarla ilgili Kastamonu Valiliği'nden açıklama geldi.

‘Kastamonu’nda 300 ceset’ iddiasıyla ilgili Kastamonu Valiliği’nden açıklama geldi.

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kastamonu’da hayatını kaybedenlerin sayısının 32’ye, Sinop’ta can kaybının ise 6’ya yükseldiğini açıkladı.

Afet bölgesinde “250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği” yönündeki iddialarla ilgili Kastamonu Valiliği’nden açıklama geldi:

“Sel, 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde büyük bir yıkıma yol açtı. Evlerin ve araçların sürüklendiği selde kaybolanlara ulaşmak için geniş çaplı çalışmalar yürütülüyor. Mahsur kalan vatandaşlar tahliye ediliyor.

Karadeniz’de 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinde taşkınların en çok etkilediği merkezlerden Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yürek burkan manzaralar ortaya çıktı. Bozkurt, Azdavay, Pınarbaşı, Küre, İnebolu, Cide ve Abana ilçelerinde  yollar çöktü, köprüler yıkıldı, yüzlerce araç selde sürüklendi.

İlçe merkezinden geçen Ezine Çayı’nın taşmasıyla su seviyesi bazı bölgelerde 4 metreye kadar yükseldi. Birçok vatandaş binalarda mahsur kaldı. Ezine Çayı kenarında bulunan 8 katlı Ölçer Apartmanı çöktü. Yanında bulunan iki binada da büyük hasar oluştu.

İlçe girişindeki akaryakıt istasyonunda afet koordinasyon merkezi kuruldu. Oturdukları binalarda mahsur kalanlar arama-kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla tahliye edildi. Havadan helikopterler, karadan botlar ve iş makineleriyle yürütülen çalışmalarla çok sayıda vatandaş tahliye edilerek hastanelere kaldırıldı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu