KıbrısManşetPolisiye – Adli

Katil, kaçtı ama fazla uzaklaşamadı

16 yaşındaki Helin Reessur’un cinayet zanlısı olarak her yerde aranan Sefer Altundağ'ın Güney Kıbrıs'ta yakalandığı öğrenildi

16 yaşındaki Helin Reessur’un cinayet zanlısı olarak her yerde aranan Sefer Altundağ’ın Güney Kıbrıs’ta yakalandığı öğrenildi. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Altundağ, Kıbrıs Rum polisi tarafından yakalanarak Birleşmiş Milletler Barış Gücü yetkililerine teslim edildi.

Altundağ’ın Kuzey Kıbrıs’a iade edilmesi için girişim başlatıldığı öğrenildi.

GIYNIK GAZETESİ GÜNEY’E KAÇMIŞ OLABİLECEĞİ İHTİMALİNİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi Kıbrıslı Türk Eş Başkanı Salih Can Doratlı, 16 yaşındaki Helin Reessur’un cinayet zanlısı olarak her yerde aranan Sefer Altundağ’ın Güney Kıbrıs’a kaçmış olabileceği ihtimali doğrultusunda Güney makamlarıyla gerekli istişarelerin yapıldığını ve Güney makamlarının da alarma geçirildiğini ifade etti. Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Doratlı, hem Teknik Komite hem de Polis Genel Müdürlüğü vasıtasıyla tüm girişimlerin yapıldığını ifade ederek, toplumu derinden sarsan bu cinayetin bir an önce aydınlanması temennisinde bulundu.

Aracını Derinya bölgesinde terk ederek kayıplara karışan 21 yaşındaki Sefer Altundağ’ın bulunması için hem Kuzey hem de Güney Kıbrıs’ta polis teşkilatları alarma geçti. Zanlının, sınıra yakın bir bölgede aracını terk etmiş olması, Güney Kıbrıs’a kaçak yollarla geçiş yapmış olabileceği ihtimalini güçlendirirken, İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi aracılığıyla Güney Kıbrıs makamlarıyla gerekli istişarelerin yapıldığı ve zanlının Güney’de de arandığı gelen bilgiler arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu