GenelKıbrısManşetToplum

Katiller saklandı ama kaçamadı

Ayça Alav’ı hunharca öldürdükten sonra Alav Döviz Bürosu’nu soyan ve kaçıp kayıplara karışan 2 katil zanlısı, 18 günlük uğraşın ardından yakalandı

Ayça Alav’ı hunharca öldürdükten sonra Alav Döviz Bürosu’nu soyan ve kaçıp kayıplara karışan 2 katil zanlısı, 18 günlük uğraşın ardından yakalandı.


18 GÜN BOYUNCA SAKLANMAYI BAŞARDILAR
Lefkoşa’da faaliyet gösteren Alav Döviz Bürosu’nu soyan ve iş yeri sahibi Ayça Alav’ı öldürdükten sonra kaçarak kayıplara karışan 2 katil zanlısı, 18 günlük uğraşın ardından kıskıvrak yakalandı. 22 Aralık 2023 günü; soygun amacıyla elleri ve ayakları bağlandıktan sonra, darp edilen, ardından ağzı ve burnu koli bandıyla kapatılarak öldürülen döviz bürosu sahibi Ayça Alav’ın katil zanlıları dün akşam saatlerinde yakalandı. Olayın ardından yasa dışı yollarla Güney Kıbrıs’a kaçtıkları tespit edilen Kamerun uyruklu katiller; Brayn Gibip Kwalar ile Vinel Sidrick Mbouhomtchomite’nin yakalanması için hem Kuzey Kıbrıs’ta hem de Güney Kıbrıs’ta 18 gündür yoğun çaba harcanıyordu.

BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKARILACAKLAR
Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere polis teşkilatının günlerdir izini sürdüğü katillerin yakalanması için yoğun bir çaba harcandı. GIYNIK Gazetesi’nin polise yakın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre; yurtdışına kaçmak için kaçakçılık işi yaptığı bilinen bazı şahıslarla irtibata geçen katiller, Güney Kıbrıs üzerinden bir yere kaçamayacaklarını anlayınca, Girne Limanı’ndan TIR dorsesi içerisinde ülkeden kaçırılmayı talep etti. Polis ile iş birliği yapan kaçakçılar, katilleri ikna etmeyi başardı. Beyarmudu Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Kıbrıs’a geçirilen zanlılar, sınır kapısı yakınlarında polise teslim edildi. İlk etapta Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne sevk edilen ve burada sorgulanan zanlıların, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne sevk edilmelerinin ardından bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde tutukluluk talebiyle yargıç huzuruna çıkarılmaları bekleniyor.

“PLAN YAPIYORLAR, SAKLANIYORLAR” DEMİŞTİ
Ülkede infiale neden olan cinayetin ardından GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan acılı eş Eren Alav, cinayeti planlayarak işleyen katillerin hala Kıbrıs’ta olduğunu ümit ettiğini ve sürekli araştırdığını kaydederek, “Aldığım bilgide Kıbrıs’tan kaçmak isteyen katiller bunun için plan yapıyor. Onlara yardım eden birileri var ama tespitini bizim tarafımızdan yapmak zor. Saklanıyorlar, ben ümidimi kaybetmek istemiyorum” şeklinde konuşmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu