KıbrısManşet

Katılmamak doğru, askıya alınmak yanlış 

Hasan ECER

 

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun da üyesi olduğu Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu (CONIFA) tarafından 9-19 Haziran 2021 tarihlerine Fransa’nın Nice kentinde düzenlenecek erkeklerde 2021 Avrupa Şampiyonası ve 23-30 Haziran 2021 tarihlerinde Skezely Land’da gerçekleşecek kadınlarda Dünya Kupası’nın kuraları ülkemizde çekildi. CONIFA turnuvalardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Orçun Kamalı’nın himayesinde yapılan kura çekiminde, erkeklerde 12, kadınlar da 6 takım mücadele edilecek.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Sertoğlu bir basın açıklaması yaparak, düzenlenecek turnuvaya ekonomik koşullar ve pandemi nedeni ile bu turnuvalara katılmayacaklarını duyurmuştur.

Açıklamanın bu noktasına ben de katılıyorum. Ülkemizde futbolun oynanmadığı bu dönemde, evrensel bir mücadele verirken ve ülkemiz ekonomik açıdan zor günler geçirirken bu turnuvaya katılmanın doğru olmadığını savunuyorum ancak üyeliğin askıya alınması noktasında yapmış olduğu açıklamaya katılmam mümkün değildir. Yılda 500 Euro üyelik aidatı verdiğimiz bir kuruluştan “üyeliğin dondurulması” gibi bir açıklama yapılmasını doğru bulmadım. Bu açıklama artık bu oluşumun içerisinde olunamayacağının habercisi gibi geldi.

Halbuki sayın Sertoğlu federasyon başkanı olduktan sonra FIFA bünyesinde ülkemiz futbolunun dışa açılımıyla ilgili yapmış olduğu girişimleri ayakta alkışlamış hem spor kamuoyu hem de şahsım adına kendisine bu konuda sınırsız  destek vermiştik.

Dışa açılım her zaman sporcunun motivasyonunu artıran bir gerçektir. Bugün pandemi koşulları nedeniyle ve ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik zorluklar yüzünden bu organizasyona katılmayabiliriz ancak bu organizasyondan tamamen ayrılmak gibi bir düşünce varsa, bu düşüncenin futbolumuzun üzerinde olumsuz etki yapacağını düşünüyorum.

Bu açıklama neden yapıldı, bir türlü anlam veremiyorum. Üyeliğimizin askıya alınmasının nedenini Sertoğlu şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklamalıdır.

Hatırlanacağı gibi ülkemizde düzenlenen CONIFA  turnuvası büyük ilgi görmüş, uluslararası kalite ve standartlarında bir organizasyon olmuştu.

Sonuç olarak bu yıl organizasyona katılmamanın doğru bir karar olduğunu ancak üyeliğimizin askıya alınması noktasında endişelerim olduğunu belirtmek istiyorum umarım kısa zamanda neden askıya alındığı konusunda kamuoyuna bir açıklama yapılır…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu