KıbrısManşet

KAÜ-AKUT öğrencileri “USARGames 2023 Arama -Kurtarma Oyunları”na katılıyor

KAÜ-AKUT öğrencileri, Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi’nin (IUSARC) ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın koordinesinde, 28-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan “USARGames 2023 Üniversiteler Arama-Kurtarma Oyunları”na katılıyor.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) AKUT öğrencileri, Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi’nin (IUSARC) ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın koordinesinde, 28-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan “USARGames 2023 Üniversiteler Arama-Kurtarma Oyunları”na katılıyor.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre oyunlar KKTC’de faaliyet gösteren 13 üniversite arama-kurtarma kulübü üyelerinin katılımıyla düzenlenecek. Oyunlarla; deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak, profesyonel bir yaklaşım ile afetlerden etkilenen kişilere en kısa sürede ulaşarak, can kaybını en aza indirmek ve arama-kurtarma konularında farkındalığı artırmak amaçlanıyor.

“Doğal afetler ile mücadelenin birinci adımıdır arama-kurtarma”
Yarışma öncesinde KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci ve KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tutku Akter Gökaşan ile birlikte motivasyon toplantısı yapan öğrencilere KAÜ Rektörü Prof. Dr. Keçeci “Doğal afetler ile mücadelenin en önemli adımı arama-kurtarma çalışmalarıdır. Sizlerin gönüllü olarak üniversitemiz adına böyle bir yarışmaya katılıyor olmanız hem eğitim hem de toplumun bilinci açısından çok önemli. Hepinize başarılar diliyoruz.” dedi. AKUT öğrencileri ile gurur duyduğunu dile getiren KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Gökaşan “Yarışmanın sonucu ne olursa olsun, sizlerin doğal afetlerle mücadele etmek için arama-kurtarma yöntemlerini öğrenmeniz en büyük kazanımdır.” dedi.

“Yarışmalarda iddialıyız”
KAÜ Spor Koordinatörü Meltem Ayaz “Arama-kurtarma konularında farkındalığı artırmak amacıyla yapılan oyunlarda tüm üniversitelere başarılar diliyorum. Kısa süre önce meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından öğrencilerin bu tip faaliyetlere katılımını sağlamak çok önemli. Yarışmalarda iddialıyız, Üniversitemiz AKUT ekibi olarak sıkı bir tempoyla haftalardır çalışıyoruz.” dedi.

Yetkililer, üç gün boyunca sürecek olan oyunlara, 13 üniversiteden birçok gönüllü öğrencinin katılım göstereceğini, oyunların, afet yönetimi, bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu