EğitimManşet

KAÜ Mezuniyet Töreni’nde Moda Show beğeni topladı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi 2023- 2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni dün akşam KAÜ Alayköy Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Törende, Moda Tasarımı ve Tekstil Önlisans Bölümü’nün öğrencilerinin hazırladığı özel tasarımlarının sunulduğu Moda Show da konuklardan büyük beğeni aldı.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi 2023- 2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni dün akşam saat: 19:30’da KAÜ Alayköy Kampüste gerçekleştirildi. KAÜ ön lisans ve lisans mezunlarının diplomalarını aldığı törende, Moda Tasarımı ve Tekstil Önlisans Bölümü’nün öğrencilerinin hazırladığı özel tasarımlarının sunulduğu Moda Show konuklardan büyük beğeni aldı.

KAÜ Alayköy Kampüsü’nde yer alan törene KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Başkanı Mustafa Duyar, Lefkoşa Kaymakamı Cemal Kuyucu, KKTC İstatistik Kurumu Başkanı İrfan Tansel Demir, Yüksek Öğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon (YÖDAK) Kurulu Üyesi Prof. Dr. Remziye Terkan, YÖDAK Genel Sekreteri Erdinç Akgür, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tutku Akter Gökaşan, KAÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Sevim Erdal, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar,  GAÜ Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Serdar Yurtseven, Senato Üyeleri, Öğretim Üyeleri, mezunlar ve aileleri katıldı. 

Rektör Prof. Dr. Gökçe Keçeci, Rektör Yardımcıları, akademisyenler eşliğinde mezunların coşkulu yürüyüşü ile başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla başladı. Törende, 2023- 2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları adına, üniversite birincisi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü mezunu Zehra Evliya ile Yabancı öğrenciler adına İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Uluslararası İşletme Yönetimi Lisans mezunu Annie Sando Johnson birer konuşma yaptılar.

  Keçeci: “7. Yılda yeni mezunlar vermenin haklı gururunu yaşıyoruz”

Törende konuşan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci, her geçen gün daha da büyüyerek 7. yılda yeni mezunlar vermenin haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Gökçe Keçeci, KAÜ’nün  sosyal sorumluluk projeleriyle, toplum ve kamu yararını gözeten yaklaşımıyla, insan ve hayvan haklarına göstermiş olduğu duyarlılıkla hümanist bir vizyonu olduğunu ve gelecekte de daha fazla projeyle toplum ve yükseköğrenimi birleştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Rektör Keçeci, Yükseköğrenimde olduğu gibi toplumsal konularda da duyarlı bireyler yetiştiren KAÜ gibi bir üniversitede eğitimlerini tamamlayan tüm mezunları ve ailelerini tebrik ettiğini ifade ederek,  öğrencilerin başarısında emek veren KAÜ akademisyenlerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Akter Gökaşan: “KAÜ Mezunları ile gurur duyuyoruz”

KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tutku Akter Gökaşan, mezuniyetin yeni bir yolun başlangıcı olduğunu kaydederek, mezunların KAÜ ailesi kapsamında edindikleri bilgi ve donanımları sayesinde  ülkelerinin gelişmesi ve kalkınması için yapacakları çalışmalarda tüm insanlığa katkı sağlayacaklarını belirtti.  KAÜ mezunlarının başarılarından dolayı gurur duyduklarını ifade eden Akter Gökaşan, mezunların ailelerini yürekten tebrik ederek, onlara yeni hayatlarında başarı diledi.

 

 

 

Töre: “KAÜ Başarısını ispatlamış bir üniversitedir”

KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre yaptığı konuşmada, mezunların başarılarının KAÜ için olduğu gibi ülkemiz için de büyük değer olduğunu belirterek, “değerli veliler, akademik personel, akademisyenlerimiz, mezun olan kardeşlerimiz ve KKTC üniversiteleri bizim için çok kıymetlidir. Gerek Girne Amerikan Üniversitesi gerek Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin bütün etkinliklerine katılmaya gayret ediyorum. Üniversitelerimiz bizim gözbebeğimizdir, başarılı üniversitelerimiz vardır, başarıya susamış üniversitelerimiz vardır, ama Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi başarılarını ispatlamış üniversitelerdir. Bunun için yolları açık olsun” diyerek, tüm mezunları, ailelerini ve onları yetiştiren akademisyenleri tebrik ettiğini kaydetti.

“Törende; KAÜ Öğrencilerinin sergilediği Moda Show damgasını vurdu”

KAÜ Mezuniyet töreni kapsamında, Moda Tasarımı ve Tekstil Önlisans Bölümü’nün bu yıl ilk eğitimini tamamlayan öğrencilerin özel tasarımları izleyiciyle buluştu. Meslek Yüksekokulu, Moda ve Tekstil Tasarımı Önlisans Bölümü’nün hazırladığı 20 farklı tasarım kırmızı halıda konukların beğenisine sunuldu.

Öğretim Görevlisi, deneyimli modacı Neşe Sarı liderliğinde hazırlanan 20 farklı tasarımın yer aldığı defilede, özellikle geri dönüşümle elde edilen tasarım kıyafetler, deniz kabukları ile kuantum fiziğini yansıtan cam kırıklarından elde edilen tasarımlar öne çıkarıldı. Her öğrencinin farklı bir temayı konu aldığı ve geri dönüşümle üretilen birçok özel tasarımdan oluşan kıyafetlerin sergilendiği  Moda Show, protokol, veliler ve öğrencilerin büyük beğenisini alarak, törene damgasını vurdu.

  

    

Diğer Haberler

Başa dön tuşu