KıbrısKültür SanatManşetToplum

KAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akalın, Rektör Prof. Dr. Keçeci’ye “Gelir Takılırsın Aklıma” isimli şiir kitabını hediye etti

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Akalın, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci’ye geçtiğimiz ay baskısı gerçekleşen şiir kitabı “Gelir Takılırsın Aklıma” isimli şiir kitabını hediye etti.

KAÜ Rektörü Gökçe Keçeci, Doç. Dr. Turgay Akalın’a nazik ziyareti ve takdimi için teşekkürlerini ileterek, Kuzey Kıbrıs’ta çok yönlü kişiliği ile tanınan Doç. Dr. Turgay Akalın’ı yaşanmışlıkların içinden gelen samimi, titizlikle kaleme alınan eylemsel şiir yorumunun okuyucuya çok farklı deneyimler sunacağını ifade etti. Prof. Dr. Gökçe Keçeci, şiirin toplumu ve insanı anlamayı mümkün kılan çok önemli bir edebiyat alanı olduğunu vurgulayarak, Doç. Dr. Turgay Akalın’ı başarılı çalışması için tebrik etti.

Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ın Nöroloji alanında tanınan Tıp doktorlarından biri olan, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Akalın, tıp ve eğitim alanına yaptığı katkıların yanı sıra edebiyat alanında da tanınmış şair ve yazarlar arasında yer alıyor.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Doç. Dr. Turgay Akalın, yeni şiir kitabında kendine has şiir dili ile farklı dizeleri ile dikkat çekiyor. Eylemsel şiir yorumu ile ön plana çıkan Şair Doç. Dr. Turgay Akalın, şiirinde kullandığı dizelerin tınısına yaşanmışlık katıyor. İllüstrasyonunu kendisine olan, kapak tasarımını da yazar ve sanatçı Kemal Behçet Caymaz’ın yaptığı, “Gelir Takılırsın Aklıma” isimli şiir kitabını tüm kitapçılarda bulabilirisiniz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu