KıbrısManşet

Kavga büyüyor!

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceler “Haddini bil” dediği Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da ülke sınırları içinde Tatar’a, “Başbakan da haddini bilecek” dedi

GIYNIK MANŞET

KRİZ ÜSTÜNE KRİZ…Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile iç siyaset birbirine karışırken, başbakan Ersin tatar ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki kavga büyüyor. Tatar’ın ilk ciddi tepkisi Akıncı’nın Kıbrıs konusuyla ilgili The Guardian’a yaptığı açıklamanın ardından olmuştu. Coronavirüs ile birlikte önce yurt krizi, sonra ilaç kavgası, daha sonra COVID 19 raporu ile devam eden anlaşmazlık ve karşılıklı atışmalar bitmek bilmiyor.

“AZ BİLE YAPTIM”… ” Cumhurbaşkanı Akıncı, Güney’den getirilen ilaçlar konusunu gündeme getirerek, “Başbakan haddini bilecek. Bu halkın sağlığı için tıbbi malzeme getirilmesine soruşturma başlatacak, polise telefon açacak ve bu makamı itibarsızlaştırmaya çalışacak. Yaptığım açıklama, o tavra verilebilecek en hafif cevaptı” dedi.

“ÇİRKİN İTHAMLARLA KARŞILAŞTIM”… Cumhurbaşkanı Akıncı kendisine yönelik bazı ithamların bir kısmının sadece sert değil, aynı zamanda çirkin de olduğuna dikkat çekerek, “Bu dönemde hak edilmemiş ithamlarla karşılaştım. Eğer bugüne kadar benim tavrım ve söylemlerime bakarsanız, inanmadığım bir şey söylemedim. Savaşa karşı barışı ve diplomasiyi savunan bir insanım; her yerde bunu isterim” şeklinde konuştu.

“AYAR” MESELESİ DE VARDI…Ulusal Birlik Partisi ve Halkın Partisi’nin sunduğu kabine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildiği, koalisyon hükümetinin ilk gününde Cumhurbaşkanı Akıncı’yla Başbakan Ersin Tatar arasında “Kıbrıs sorununa ayar” krizi yaşanmıştı.

CUMHURBAŞKANI’NA BİR SORU… Tatar, İngiltere’den dönen öğrencilerin kalacağı yurdun hijyen koşullarından dolayı kriz çıktığı gün, oraya giden şahsınıza sinir olmuş ve “Artık kavga isterim” demişti. Acaba bu çağrıya kulak vermiş olabilir misiniz?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu