KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

“Kavgalarına 1 saat ara verip, oylamaya katılsınlar”

Millet Partisi Kurucu Başkanı Zaroğlu, daha önce de defalarca söylediği gibi Cumhuriyet Meclisi’nin açılma tarihini beklemeye gerek olmadığını ve hükümetin Meclis’i olağanüstü toplayarak, Muhaceret Affı Yasası’nı oylayabileceğini ifade etti.

“MUHACERET AFFI İÇİN NİSABA DESTEK VEREBİLİRİM”… İnsanların mağduriyet yaşamaması için elinden geleni yapmak istediğini kaydeden Zaroğlu, “Ben bu konuda desteğe hazırım. Meclis’in toplanması çağrısı yapıyorum çünkü bu hem insani bir durum hem de devlet için büyük bir gereklilik” dedi.

Millet Partisi Kurucu Başkanı Bertan Zaroğlu, daha önce de defalarca söylediği gibi Cumhuriyet Meclisi’nin açılma tarihini beklemeye gerek olmadığını ve hükümetin Meclis’i olağanüstü toplayarak, Muhaceret Affı Yasası’nı oylayabileceğini ifade etti.

Gerek KKTC’de gerekse yurtdışında bekleyen yüzlerce kişinin gözü ve kulağı Cumhuriyet Meclisi’nde onay bekleyen Muhaceret Affı Yasası’nda. Ülkede muhaceret cezalısı duruma düşenler, bu durumdan kurtulmak için affın yürürlüğe gireceği zamanı iple çekiyor.

Normal şartlarda Cumhuriyet Meclisi’nin tatilinin bitmesine 1 aydan az bir süre kalmasına rağmen, hükümetin kendi içlerindeki çıkar savaşlarından dolayı nisabın sağlanamaması ve Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun da açılamaması gibi bir talihsiz durumla karşı karşıya.

Bu nedenle mağdur olan ve ‘kaçak’ durumundan kurtulmak için Muhaceret Affı Yasası’nın yürürlüğe girmesini bekleyen birçok kişinin mağduriyetini gidermek isteyen muhalefet, Genel Kurul’da oylama yapılarak, yasanın yürürlüğe girmesini sağlayabileceklerini dile getirirken, hükümet edenlerin gündeminde böyle bir konunun olmadığı dikkat çekiyor.

Bakanlar Kurulu tarafından, muhaceret cezalısı durumuna düşen kişilere af şansı tanıyacak olan Muhaceret Yasa Tasarısı’na komiteden onay gelmesine rağmen Meclis Genel Kurulu’nda oylanamayan yasa şu an askıda kalmış durumda. KKTC ve Türkiye’de bu affı bekleyen yüzlerce mağdur kişi dört gözle Cumhuriyet Meclisi’nin açılarak Muhaceret affının yasallaşması için gün sayıyor.

“MUHACERET AFFI İÇİN GENEL KURULA KATILIP NİSABA DESTEK VEREBİLİRİM”

Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Millet Partisi Kurucu Başkanı Bertan Zaroğlu, daha önce de defalarca söylediği gibi Cumhuriyet Meclisi’nin açılma tarihini beklemeye gerek olmadığını ve hükümetin Meclis’i olağanüstü toplayarak, Muhaceret Affı Yasası’nı oylayabileceğini ifade etti.

“Milletvekilleri çok mu yoruldu da 3 aylık tatil hak etti? Tabi ki hayır” şeklinde eleştirilerde bulunan Zaroğlu, bu affın devlet için büyük bir gereklilik olduğunu, çünkü söz konusu af ile birlikte hem devlete bir ek gelir kapısı açılacağını hem de insanların ülkedeki mağdur insanların muhaceret süreçlerinin yasallaştırılabileceğini vurguladı.

Zaroğlu, kendisinin bu konuda çok kez çağrı yaptığını ancak sesini duyuramadığını üzülerek belirtti ve Hükümetin nisabı sağlayamaması durumunda kendisinin muhaceret affı için nisaba destek verebileceğini belirtti.

İnsanların mağduriyet yaşamaması için elinden geleni yapmak istediğini kaydeden Zaroğlu, “Ben bu konuda desteğe hazırım. Meclis’in toplanması çağrısı yapıyorum çünkü bu hem insani bir durum hem de devlet için büyük bir gereklilik” dedi.

Zaroğlu, hükümet yetkililerinin tenezzül edip, Meclis’e gelmeleri çağrısında bulunarak sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Binlerce insan onların tenezzülünü bekliyor. Bu affı bekleyen çok sayıda insan var ve bu insanlar pandemi sürecinde hükümetin aldığı yanlış kararlar nedeniyle cezaya düşmüş durumda. Kendi içlerinde ya da kendi aralarında kavga etmeye devam etsinler ama yine de bir saat ayırıp, Meclis’e gelerek oylamaya katılabilirler.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu