EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Kayış koptu

Konuya hangi pencereden bakarsak bakalım önümüzde duran gerçek, toplum ciddi anlamda son bir sene içerisinde fakirleşti. Lakin bugün bunu kimse konuşmazken, Başbakan’ın cinsel içerikli videosu gündemi meşgul eder. Ya da Mağusa surlar üstünde bir çiftin fotoğrafı haber olur. Ne kadar üzücü değil mi?

Tüp gaz fiyatı bir yılda 90 TL’den 140 TL’ye yükselmiş, bu artış %56. Enflasyon çok aşağıda olmamasına rağmen Devlet Planlama örgütü enflasyonu ısrarla %20’nin çok altında gösteriyor. Kıbrıs’ta ev ve araba fiyatları Sterlin üzerinden satıldığını düşünürsek Şubat ayında  1 sterlin 9.76 TL ederken, bugün 13.06’dan işlem görüyor. Yani bu da %34 civarında bir artış demektir. Konuya hangi pencereden bakarsak bakalım önümüzde duran gerçek, toplum ciddi anlamda son bir sene içerisinde fakirleşti. Lakin bugün bunu kimse konuşmazken, Başbakan’ın cinsel içerikli videosu gündemi meşgul eder. Ya da Mağusa surlar üstünde bir çiftin fotoğrafı haber olur. Ne kadar üzücü değil mi?

Maaş ödemek için 28 milyon borç alan, bütçe açığının 1 milyar, borçlanma ile 600 milyon liraya ulaştığı bir ortamda 28 milyon daha kredi alıp maaşları ödeyebilen istifa etmiş bir hükümetin hesapsız kitapsız yönetiminin nelere mal olacağını sanırım söylemeye gerek yok.  Dövizin rekor üstüne rekor kırdığı, benzinin 8’den 9 TL’ye fırladığı, tüp gazın 140 lira olduğu bir süreçte parti kurultayı ve akabinde kuvvetle muhtemel bir seçim atmosferinde bulacağız kendimizi..

Maalesef böyle bir ortam içinde milyonlar harcayan anlayışın  “önce UBP” demesiyle birlikte  aslında ne devleti, ne milleti, ne halkı ne de her gün dillendirilen geleceğin tesisini kurması gerçekçi durmuyor. Bir ülke düşünün ki başbakan kayıp, hükümet istifa etmiş Meclis toplanamıyor, yeni hükümet yine pamuk ipliğine bağlı kuruluyor, skandal kaos hiç eksik olmuyor. Mafya siyasetçi ilişkisi toplumda büyük bir infial yaratıyor. Bütün bunların üstüne Dövizin TL karşısında sürekli değer kazanmasıyla birlikte ortaya çıkan gelir kaybı yetmezmiş gibi zam üstüne zam yaşanıyor ülkede. Halkın alım gücü düştükçe düşüyor. Kimse önünü göremiyor. Haliyle geleceğe dair umutlar da tükeniyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu