KıbrısManşet

Kayıt dışı parayla ilgili Mali Şube devrede

Girne’de Lidya Exchange isimli döviz bürosunda ele geçirilen yüklü meblağdaki kayıt dışı nakit para ile ilgili derinleştirilen soruşturmayı, Mali Şube devraldı.

Girne’de Lidya Exchange isimli döviz bürosunda ele geçirilen yüklü meblağdaki kayıt dışı nakit para ile ilgili derinleştirilen soruşturmayı, Mali Şube devraldı.

DEVRİM DEMİR

PARASINI İSTEDİ İADE ETMEDİLER
Girne’de faaliyet gösteren ‘Lidya Exchange’ isimli döviz bürosunda gerçekleştirilen bir para işlemiyle ilgili başlatılan soruşturma esnasında tespit edilen kayıt dışı nakit parayla ilgili yürütülen soruşturma derinleşti. K.A. isimli bir şahsın 12 Mayıs’ta, Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek aynı gün 15.00’de Lidya Exchange isimli döviz bürosuna, kripto para almak amacıyla bir şahıs aracılığıyla 70 bin dolar nakit parayı emaneten teslim ettiğini, söz konusu miktarın hesabına geçmemesi üzerine de paranın iadesini talep ettiğini ve iadenin yapılmadığını belirterek şikayetçi olmuştu.

DUDAK UÇUKLATAN MEBLAĞDA PARA
Tahkikat sorumlusu Ayşe Develioğlu, polis ekiplerinin konu işyerinde meseleyle ilgili yürüttüğü soruşturma sırasında, iş yerine ait olmayan ve iş yerinde sorumlu müdür olan zanlı Gülşah Demir tarafından emanete alındığı iddia edilen 200 bin Euro ve 180 bin Dolar kayıt dışı nakit para ele tespit edildiğini belirtti. Polis, zanlının bahse konu paraların kime ait olduğu ve ne maksatla emanete bırakıldığı konusunda geçerli bir izahat verememesi üzerine 200 bin Euro ve 180 bin doların emare olarak alındığını kaydetti.

KAMERALAR ÇALIŞMIYORMUŞ
Zanlı Gülşah Demir’in tasarrufundaki 2 cep telefonunun incelemeye alındığını dile getiren tahkikat sorumlusu, Mali Şube ekipleri tarafından sorgulanan Lidya Exchange döviz bürosu direktörünün, söz konusu paraların bilgisi dışında iş yerinde tutulduğu yönünde ifade verdiğini belirtti. İşyerine ait güvenlik kamerasına yapılan kontrolde, döviz bürosu kameralarının kayıt yapmadığının belirlendiğini, kamera kayıt cihazı ve işyeri direktörünün tasarrufundaki 1 cep telefonunun incelenmek üzere emare olarak alındığını ifade eden polis, zanlının tasarrufunda bulunan ve ofis telefonu olarak kullandığı cihazdaki bilgi ve belgeleri sildiğinin tespit edildiğini de kaydetti.

FOTOĞRAFLAR AYDINLATACAK
 Konu cep telefonlarında yapılan incelemede meseleyi aydınlatması muhtemel 4 fotoğraf tespit edildiğini ve tahkikatın bu yönde devam ettiğini kaydeden polis, zanlının ofis telefonundaki bilgileri kendisinin sildiğini beyan ettiğini belirtti. Zanlının 3 günlük tutukluluğu süresince, 10 kişinin sorgulandığını, 3 kişiden ifade temin edildiğini, 1 kişinin arandığını ve bölgedeki kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini belirten polis, zanlı Demir’in tutukluluğunun soruşturma maksatlı uzatılmasını talep etti. Mahkeme, zanlının tutukluluk süresinin 6 gün daha uzatılmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu