KıbrısManşetSiyasetToplum

Kayıt dışı personel  çalıştıran şirket nerede

Bu yolu tırlar dışında  kullanmak zorunda kalan insanlar tırların cirit attığı bu yolda canları avuçlarında  araba kullanmaya devam ediyor! Ve fakat buna rağmen hiçbir tedbir alınmıyor.. Bu yıllardır böyle

Kayıt dışı personel  çalıştıran şirket nerede

Çivisi çıktı ama hala ölü taklidi yapmayı yeğleyen bir hükümet ve bu hükümete meşruiyet kazandıran bir de muhalefet var memlekette. Tutar hiçbir yanı kalmadı ülkenin. Sistem diye yarattıkları düzen de birileri rant sağlarken halk yok oluyor..

Önceki gün dağ yolunda yolun sağ şeridine geçerek karşıdan gelen aracı altına alıp metrelerce sürükleyen tırın  şoförü, bir gün önce turist olarak gelmiş ülkeye!

Cebinde 5 kuruş olmadan elini kolunu sallayarak turist diye giriş yapmış.

Kısacası  kontrol yok, vize yok.

Turist diye giriş yapıyor, ya da kayıtlara öyle geçiyor, lakin esas gaye çalışmak..

İşte bu maksat  için gelen kişi, kimlikle kolayca adaya giriyor!

Üstüne ülkeyi turist olarak gezerken işlemeye karar veriyor bir işe giriyor. Tır şoförü olarak çalışmaya başlıyor.. Öyle mi?

Değil elbette.

Birileri bu insanları çalıştırmak için getiriyor.

O birileri hiç ortada gözükmüyor.

Olay patlak veriyor, o birileri yine ortada yok.

Bu arada çalıştırmak için gelen kişi  trafik ve yol mevzuatına yabancı. Sonuç facia.

Dağ yolu yıllardır bir ölüm tuzağı, bu yolda onlarca insan hayatını kaybetti. Ve fakat yine de bugüne kadar tek bir çivi çakılmadı!

Bu yolu tırlar dışında  kullanmak zorunda kalan insanlar tırların cirit attığı bu yolda canları avuçlarında  araba kullanmaya devam ediyor! Ve fakat buna rağmen hiçbir tedbir alınmıyor.. Bu yıllardır böyle..

Denetimin yeterli olmadığı, ülkeye girişlerin tamamen kontrol dışı olduğu bir ülkede haliyle bir gün önce güya turist olarak giren kişi, bir gün sonra tır şoförü olarak direksiyon başına geçebiliyor… Bu iş bu kadar basit.

Olayla ilgili haberlerde, şoförün fotoğrafı, ülkeye ne zaman ve nasıl girdiği, kazanın nerede ve nasıl olduğu, karşı şeritten gelen araçla ilgili bilgiler vs her türlü ayrıntı mevcut lakin sizlerin de eminim dikkatinizden kaçmamıştır şoförü kayıt dışı çalıştıran işletmenin adı yok. Neden yok?

Neden kayıt dışı eleman  çalıştıran şirketi deşifre etmiyorlar? Öyle ya bu suçun büyüğü kayıt dışı personel çalıştıran şirketin, bunu denetlemekte yetersiz kalan, hatta bütün bunlara seyirci kalan devletin, devleti yönetenlerin..

Ve fakat şirket hakkında bir tek bilgi paylaşılmıyor. Ülkeyi yönetenlerden bir tek kişi çıkıp sorumluluk almıyor, istifa etmiyor… Velhasıl ülkeye insan sokarlar, kayıt dışı çalıştırırlar ve canınıza kast ederler. Ama burada kabahat dün adaya giren işçiye kesilir..

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu