KıbrısManşet

Kayıt ücretini ödeyemeyen aileler rencide edildi

Bu sabah, çocuklarını okula kayıt yaptırmak için Girne Anafartalar Lisesi’ne giden aileler okul yönetiminin insanlık dışı muamelesine maruz kaldı.

150 TL’lik kayıt ücreti adı altında talep edilen ve hiçbir yasal dayanağı bulunmayan ücreti ödeyemedikleri için ailelere hakaretler yağdırıldı. Çocukların eğitim hakkını gasp edecek kadar gözlerini karartan söz konusu okul yönetimi, “Kayıt ücretini ödemezseniz, çocuğunuz okula başlayamaz” tehditleri savurdu.

Gıynık Gazetesi’ne ulaşan mağdur aileler pandemi dönemindeyiz herkes ekonomik sıkıntıda, maaşımızı henüz alamadık. Kayıdı yapın maaşımızı alır almaz gelir öderiz ricasında bulunduk fakat bir eğitim kurumu değil de ticarethane mantığı ile yaklaşarak, hem bize yardımcı olmadılar hem de çocuklarımızın, diğer velilerin ve öğrencilerin yanında bizi rencide ettiler” sözleriyle yaşadıkları üzücü durumu ve karşılaştıkları insanlık dışı muameleyi aktardılar.

Gıynık Gazetesi olarak ailelere karşı yapılan bu tutumu kınıyoruz hiçbir çocuğun eğitim hakkının gasp edilmesine göz yumamayız. Kayıt ücreti konusunda mağduriyet yaşayan ve bu ücreti ödeyebilecek maddi olanağı bulunmayan ailelere açık çağrımızdır, Gıynık Gazetesi olarak çocuklarımızın kayıt ücretini karşılamaya hazırız. Bu konuda gazetemize ulaşmanızı bekliyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu