GenelKıbrısManşet

Kayıtdışılıkla mücadele masaya yatırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadele çalışmaları kapsamında paydaş örgütlerle çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadele çalışmaları kapsamında paydaş örgütlerle çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği toplantıya Bakanlık Müsteşarı Ecevit Alper’in başkanlık ettiği toplantıya Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Çobanoğlu, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kayıtdışılığın asgariye indirilmesi hedefiyle planlanan kapsamlı çalışma için örgütlerin görüş ve önerileri alındı.

“MÜFETTİŞLERİMİZ DENETİMLERE BAŞLIYOR”

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ecevit Alper, kayıtdışılık ile mücadelede bir takım çalışmalar ve uygulamalar geliştirirken, çalışma yaşamındaki paydaşlarla ortak çalışma yürütmenin gerekli ve verimli olacağına inandıklarını dile getirdi.

Büyük bir deprem felaketi yaşandığına dikkat çeken Alper, buna bağlı olarak öngörülmeyen muhtemel sıkıntılar da yaşanabileceğini belirterek, ciddi tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

Alper, deprem felaketi sonrası KKTC’ye gelen ve gelecek olan depremzedelerin işgücüne doğru kanalize edilmesi konusuna da değinerek çalışma izinlerinde gereken kolaylığın sağlanacağını kaydetti.

“EKİPLERİMİZ İHTİYAÇ ANALİZLERİ İÇİN SAHADA ÇALIŞACAK”

Alper, “Bakanlık olarak başlatacağımız kapsamlı bir çalışma ile çalışma yaşamındaki kayıtdışılığı asgariye indirmek arzusundayız. Paydaşlarımızın da görüş ve önerileri yanında aktif katkı koymasını beklemekteyiz. Çalışma Dairesi ekiplerimiz önümüzdeki günlerde sahada olacak. Müfettişlerimiz işyerlerine denetimlerini bu hafta başlatıyor. Ekiplerimiz ayrıca sektörlere de ziyaretler gerçekleştirerek, istihdam konusunda ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını hangi noktalarda takıldıklarını not edecek” şeklinde konuştu.

Alper ayrıca, tespit edilecek eksiklikler ışığında mesleki eğitim programlarının devreye girmesinin hedeflendiğini, eğitimlerini tamamlayan kişilerin sigorta yatırımlarının bir süreliğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından üstlenilebileceğini de kaydetti.

Kayıt dışılığa neden olan başlıca unsurlara da değinen Alper, bürokratik işlemlerin azaltılması noktasında yaptıkları çalışmaları anlattı ve çalışma izin işlemlerinde tamamen dijital platforma geçilmesinde son aşamaya gelindiğini, daireler arası sistemin de birbirine entegre olacak şekilde tamamlanmak üzere olduğunu aktardı ve birçok sıkıntının böylece ortadan kalkacağını dile getirdi.

İŞBUL PORTALININ ETKİN KULLANIMI İÇİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Toplantıda ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen işveren ile iş arayan kesimi buluşturmayı hedefleyen İŞBUL portalının daha etkin kullanımı konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu