GenelKıbrısManşetTürkiye

Kaymakçı: Umarız AB’deki liderlik, Türkiye-AB ilişkilerini Kıbrıs meselesinin ipoteğinde tutmaz

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, 9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle Türkiye-AB ilişkileri ile Kıbrıs konularında değerlendirmede bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü hem AB üyelik süreci hem de Avrupa Konseyi’nin kurucu üyelerinden biri olarak kutlayan Türkiye’nin, 18 Mart 2016 mutabakatının tüm yönleriyle güncellenmesiyle, AB ile ilişkilerde olumlu gündeme geçilmesinden yana olduğunu söyledi.

Kıbrıs konusundaki değerlendirmesinde de Kaymakcı, “Umarız AB’deki liderlik, Türkiye-AB ilişkilerini sadece Kıbrıs meselesine indirgemez ve bu ilişkiyi Kıbrıs meselesinin ipoteğinde tutmaz. Çünkü gerçekten Türkiye-AB ilişkilerinin gerek üyelik boyutuyla gerek üyeliğe giden iş birliği sürecinde hem AB ülkelerine hem Türkiye’ye katacağı çok ciddi katkılar ve çok ciddi avantajlar var. Umarız bunlar Kıbrıs meselesine veya bir iki ülkenin kendi maksimalist ve makul olmayan taleplerini dayatmalarının kurbanı olmaz” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu