EkonomiGenelGüney KıbrısKıbrısManşet

KDV sıfırlaması Kıbrıslı Rumları memnun etmedi

Güney Kıbrıs’taki bazı ürünlere uygulanan KDV sıfırlamasının vatandaşları memnun etmediği öğrenildi

Güney Kıbrıs’taki bazı ürünlere uygulanan KDV sıfırlamasının vatandaşları memnun etmediği öğrenildi

“HÜKÜMET GERÇEKÇİ TEDBİR ALMAMAKTA ISRARCI”

Rum basınında yayın yapan Politis Gazetesi, ‘Hükümet Bize Teselli Olarak Kahve İkram Etti’ başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, elektrik ve akaryakıt fiyatlarının tavan yaptığı bu dönemde, Rum Hükümeti’nin vatandaşa diz çöktüren pahalılıkla ilgili gerçekçi tedbir almayı ısrarla reddettiğini ve vatandaşa yük olmayan kahve ile şeker gibi ürünlerde KDV’yi sıfırladığını yazdı.

“KREDİ BORCU OLANLAR KADERİNE TERK EDİLDİ”

Politis Gazetesi, Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında, faizlerden kesilen verginin azaltılmasının da kararlaştırıldığını ve bu kararın, bazı işletmeler ile büyük mevduat sahiplerinin işine yarayıp, kredi borcu olanlarla küçük mevduatları olanların kaderine terk edilmesi anlamına geldiğini kaydetti.

KKTC’DE LÜKS ÜRÜNLERE KDV ZAMMI

Öte yandan, Maliye Bakanı Özdemir Berova tarafından yapılan açıklamada, lüks tüketim ürünlerinde KDV oranlarının yükseltildiğini açıkladı. Katma Değer Vergisi’nin ülkenin şu anda en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi olduğuna vurgu yapan Bakan Berova, KDV oranlarının düşük kaldığı noktaların tespit edildiğini belirtti. Berova, “Son yaptığımız yasanın bize verdiği yetkiye dayanarak, lüks tüketim içerisine girebilecek olan bazı ürünlerin KDV oranlarında yükseltme yaptık. Bakanlar Kurulu’ndan geçirdik ve hayat buldu. 300 metrekare eve sahip olacak bir kişinin KDV oranını yüzde 5’ten yüzde 10’a yükselttik. Motorlu-motorsuz deniz araçları kirası da yüzde 5’ten 10’a. ATV -UTV tipi araçlar ve jet ski tarzı lükse girebilecek deniz araçları KDV oranlarında yüzde 16 olan yüzde 20’ye yükseldi” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu