KıbrısManşet

Kefil çetesi, kendilerine kefil bulamadı!

İskele Kaza Mahkemesi personelinin dikkati sonucu, para karşılığı birçok kişiye kefil oldukları tespit edilen ‘kefil çetesi’ çökertildi

İskele Kaza Mahkemesi personelinin dikkati sonucu, para karşılığı birçok kişiye kefil oldukları tespit edilen ‘kefil çetesi’ çökertildi. ‘Gizli ittifak’, ‘Sahte belge düzenleme’ ve ‘Tedavüle sürme’ suçlarından tutuklanan Murtaza Ayhan, Cemal Çavuş ve Refet Zeybek, teminat talebiyle bugün İskele Kaza Mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Yargıç Tutku Candaş huzurunda görüşülen duruşmada, Candaş zanlıların ileride davalarında hazır bulunması için 2’şer bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1’er kefilin imza edeceği 50 bin TL kefalet senedi imza ederek serbest kalmalarına emir verdi.  Kendileri para karşılığı başkalarına kefil olurken, kendilerine kefil olacak kimse bulamadıkları için mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderildi.

PARA KARŞILIĞI KEFİL

9 Kasım tarihinde zanlı Refet Zeybek’in, teminat şartlarını yerine getiremediği için Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan A.E.’ye kefil girmeleri için 12 bin TL karşılığında zanlılar Murtaza Ayhan ve Cemal Çavuş ile anlaştığı ortaya çıktı.

Dün İskele Kaza Mahkemesi’ne giden zanlılar Murtaza Ayhan ve Cemal Çavuş kefil olmak için başvuru formunu doldurarak, ‘sahte evrak’ düzenleyip mukayyitliğe vermek suretiyle tedavüle sürdü.

Yapılan inceleme sonucu zanlıların daha önce de benzer şekilde birçok farklı yerde kefil olduklarının tespit edilmesi üzerine suçüstü yakalandılar.

KREDİ İÇİN DE KEFİL AYARLIYOR

Zanlı Murtaza Ayhan, polise verdiği ifadesinde yaklaşık 1 yıl önce Akdoğan’da bir banka şubesinden kredi çekmek istediğini ve kendisine bankada kefil olan daha önce hiç tanımadığı kişileri, çetenin elebaşı olan Refet Zeybek’in bankaya getirdiğini itiraf etti. Bankadan 150 bin TL kredi çeken zanlı Murtaza Ayhan, kredinin 10 bin TL’sini kefillik parası olarak Refet Zeybek’e verdiğini de açıkladı.

ÖNCE KEFİL BULDU, SONRA KEFİL YAPTI

Murtaza Ayhan, polise verdiği gönüllü ifadesinde, bankadan kredi çekmesi için kendisine para karşılığı kefil ayarlayan Refet Zeybek’in aynı dönemlerde Girne ve Lefkoşa Kaza Mahkemeleri’nde farklı suçlardan yargılanan kişilerin serbest kalması için her seferinde 500 TL karşılığında kefil olduğu yönünde itiraflarda da bulundu. Ayhan ifadesinde, Refet Zeybek’in avukatlarla anlaştığını ve avukatlardan bu iş karşılığında ne kadar para aldığını bilmediğini de ifadesinde dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu