KıbrısManşet

Kelle: Akaryakıt fiyatları, tarihte ilk kez Türkiye fiyatlarının üstünde

Meclis Genel Kurulu’nun açılamaması ile birlikte bekleyen yasa tasarılarının içinde bulunan Genel Tarım Sigortası Fonu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Toprak Ürünleri Kurumu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı için Çiftçiler Birliği isyan etti.

Meclis Genel Kurulu’nun açılamaması ile birlikte bekleyen yasa tasarılarının içinde bulunan Genel Tarım Sigortası Fonu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Toprak Ürünleri Kurumu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı için Çiftçiler Birliği isyan etti. Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, “Gübre ve tohum maliyetlerinin yükselmesi, akaryakıt fiyatlarında tarihte ilk kez Türkiye fiyatlarının üstüne çıkmamız tarımı durdurma noktasına getirmiştir” ifadelerine yer verdi. Kelle, “Tüm ülkeler tarım sürdürülebilir olsun diye destek veriyor” diyerek Güney Kıbrıs ve Türkiye hükümetinin tarıma yapmış olduğu destekleri aktararak KKTC hükümetinin tarıma yapmadığı desteği eleştirdi.

Meclis’te bekleyen Genel Tarım Sigortası Fonu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın Meclis’ten geçirilmemesinden kaynaklı olarak en geç 30 Eylül’de üreticinin tanzim edilmesi gerektiğini ancak konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadığını ifade eden Kelle, “Bu hükümetin sorumsuzluğudur” dedi.

    “AÇIKLAMA OLMAZSA, DAHA RADİKAL KARARLAR ALINACAK”          

Haziran ayından itibaren 360 bin dönemin kurak olduğunun vurgusunu yapan Kelle, siyasetin mihenk taşlarını oynatacak hamlelerin yapıldığını ve üreticinin mağdur edildiğini aktardı.

61 köydeki üreticinin Temmuz ayında tanzim edilmiş olsaydı döviz kaynaklı yaşanan artışa denk gelmeyerek daha fazla gübre almış olacaktı ancak bugün sterlinin 12 buçuğu görmüş olduğu dönemde artık gübre almanın mümkün olmadığını görüyoruz” sözlerine yer veren Kelle, bugün konu ile ilgili çiftçilere bir açıklama yapılmadığı takdirde duruşlarının daha net ve sert olacağının altını çizdi.  Kelle, “Her ne kadar hükümet yok denilse de bu arkadaşlar görevleri başındadır. Bize gerekli açıklama yapmazlarsa biz de bugün ya da yarın yönetim kurulumuzu toplayarak daha radikal kararlar alacağız. Başbakanlığa ya da parlamentoya bir eylem düzenleyebiliriz” dedi.

25 Ekim itibari ile üreticilerin arazileri yeniden ekmesi gerektiğinin vurgusunu yapan Kelle, bıçağın kemiğe dayandığını, köylü ve kırsal kesimin, üreticinin siyasete alet edilmemesi gerektiği belirtti. “Siyasi partileri, bizlerin refahı için parlamentoya gönderdik” diyen Kelle, “Bizlerin refahı için burada bulunan 48 kişiye oy verdik ancak görüyoruz ki burada bulunan kişiler bizi eritiyor ancak buna müsaade etmeyeceğiz. 2 ay sonra oluşacak bir hükümette bu olanlara çözüm bulunamayacak geç kalınacak” sözlerine yer verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu