KıbrısManşetSiyaset

Kelle: Henüz bir sonuç almadık, çıktığımız yoldan geri dönmeyeceğiz

"Buraya en son 420 araçla gelmiş ve günlerce eylem yapmıştık" hatırlatmasında bulunan Kelle,  "Ödemelerimizle ilgili ötelemeleri kabul etmiyoruz. Biz ürettikçe para kazanan insanlarız. Bugün işlerimizi bırakıp buraya geldik ve biz buraya toplantı için geldik. Toplantımızı gerçekleştirdik ve buradan çıkıp Meclis Başkanı ile görüşmeye gideceğiz" açıklamasında bulundu


Başbakanlık önünde araçlı eylem gerçekleştiren Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin yönetim kurulu üyeleri Başbakan Ersan Saner ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Üreticilere ve çiftçilere hak edişlerini ödemek için bizim buraya gelmemizi beklememeliydiler” diyen birlik başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, “2021 bütçesini kabul etmiyoruz. Bütçe revize edilmeli. Tarıma ayrılan bütçeyi ve destek programını kabul etmiyoruz. Tüm paydaşların bulunduğu bir masada çözüm için bir araya geleceğiz. Önümüzdeki hafta bu toplantı gerçekleşecek. Taleplerimizi yarın yazılı olarak da bildireceğiz” dedi.

“TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

“Çıktığımız bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Buraya sadece 22 yönetim kurulu üyesiyle geldik” diyen  Kelle, “Kurumlar siyasetten arındırılmalı. Toprak Ürünleri Kurumu’nun borcunun bağışlanması yeterli değildir. Hala daha Kooperatife 170 milyon TL bir borç var. Toprak Ürünleri Kurumu’nu hak ettiği yere getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

TRAKTÖRLER MECLİS’E GİDİYOR

“Buraya en son 420 araçla gelmiş ve günlerce eylem yapmıştık” hatırlatmasında bulunan Kelle,  “Ödemelerimizle ilgili ötelemeleri kabul etmiyoruz. Biz ürettikçe para kazanan insanlarız. Bugün işlerimizi bırakıp buraya geldik ve biz buraya toplantı için geldik. Toplantımızı gerçekleştirdik ve buradan çıkıp Meclis Başkanı ile görüşmeye gideceğiz. Kendisi de içimizden çıkan, 3 dönem Tarım Bakanlığı yapmış, kırsalı ve çiftçiyi bilen birisidir. Meclis Başkanımız ile basın eşliğinde görüşmek istiyoruz. Perşembe günü sorunlarımızı Meclis’te dile getirmesi için kendisiyle görüşeceğiz ve sorunlarımızı aktaracağız. Biz sorunlarımıza geçici değil kalıcı çözüm istiyoruz” diyerek traktörlerle Meclis’e hareket edeceklerini açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu