KıbrısManşet

Kendi geçmişinden kaçanların tarih bilinci ne olabilir?

Gazeteci Hasan Erçakıca, bugünkü yazısında 2010 seçimlerinden bahsederek, Erdal Güven'in Mehmet Ali Talat'ın hayatı ile ilgili yazdığı kitabına değindi.

Gazeteci Hasan Erçakıca, bugünkü yazısında 2010 seçimlerinden bahsederek, Erdal Güven’in Mehmet Ali Talat’ın hayatı ile ilgili yazdığı kitabına değindi.

Erçakıca’nın yazısı şöyle:

“2010 seçimlerine giderken Erdal Güven’in Mehmet Ali Talat’ın hayatı ile ilgili kitabının yayınlanması gündemdeydi. Erdal, Sadrazamköy’de geçirdiği 2-3 hafta sonunda, Talat ile uzun söyleşiler yapmış, kitabı hazırlayıp yayınlanması için Doğan Kitap’a teslim etmişti. Bize yayına hazır hali geldi. Kitabı dikkatlice okudum. Erdal’ın işinde hiçbir kusur bulamadım. KKTC ilanını nasıl karşıladığı ile ilgili paragrafta, Talat’ın o gece ağladığı yazıyordu. Talat, Erdal Güven’e bunu bile söylemiş, O da bunu kitaba almıştı.

Cumhurbaşkanı’nın dikkatini bu noktaya çektim ve bunun seçim sürecinde aleyhimize kullanılabileceğini belirttim. Görüşümü de söyledim tabii: “Bu sizin kişisel tarihiniz” dedim, “ben olsam çıkarmazdım. Ama son karar sizindir tabii”. Talat da aynı düşüncedeydi, kendini gizlemeyi tercih etmedi.

Kitap öylece basıldı; seçimdeki rakibimiz Dr. Eroğlu, bu hususu istediği gibi kullandı.

Tarihimizdeki pek çok olayı, gençliğimdeki gibi değerlendirmiyorum ama, kendi adıma ben, KKTC ilanının “büyük bir hata” olduğuna hala inanıyorum. Aradan geçen 37 yılda yaşadıklarımızın bunu yeterince kanıtladığını da görüyorum…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu