KıbrısManşet

Kendini köyüne adadı

Arapköy’ün genç muhtar adayı köye gereken özen ve değer için aday oldu

Yerel seçimler yavaş yavaş yaklaşırken hem belediye başkanı hem de muhtar adaylarının heyecanı katlanıyor. Bölgelerde genç muhtar adayları dikkati çekerken bunlardan biride Arapköy’ün genç muhtar adayı iki çocuk babası 43 yaşındaki Ali Avcısoyu. Köyde gerek gençlere, çocuklara ve köyde yaşayan insanlara beklenen özveri ve gerekli çalışmaları yapmadıklarını dile getiren Avcısoyu, “Bölgemizin en önemli sorunu şu anda filtresiz şekilde çalışan elektrik santralimizdir” dedi.

AVCISOYU: BÖLGE BETONLAŞIYOR SAHİLLERİMİZE SAHİP ÇIKAMIYORUZ

Muhtar adaylığının en büyük amacı ise belediye ile iş birliğinde çalışarak her konuda çözüm odaklı çalışmak önceliği olduğunu kaydeden Ali Avcısoyu, bölgenin en önemli sorunlarının başında hızla yayılan betonlaşma olduğunu ifade ederek, “Sahillerimize sahip çıkamıyoruz” şeklinde konuştu. Çocuklar için de birtakım projeleri olduğunu ifade eden Avcısoyu, “Çocuklarımızın iletişim becerilerini artırmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla Arapköy Belediye Parkında (toplantı salonunda)imkanları sağladıktan sonra İngilizce kurs projesini hayat geçirmek. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çevreye olan duyarlılığını artırmak ve sürdürülebilir yaşam modellerini çoğaltmak amacı ile Sürdürülebilir Çevre Projesini hayata geçirmek.”

“DAHA YAŞANIR MUTLU BİR ARAPKÖY İÇİN”

Arapköy’de üretilen, sürdürülebilirÇevre Projesine katılan gençlere bütçe ayırmak için de bazı hedefleri olduğunu kaydeden Ali Avcısoyu, “Çevre temizliği ve düzenlenmesi, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için halkımızınız da aktif katılımı ile öncelikli projeler üretmek ve takibini yapmak. Köy içerisindeki sokak aydınlatmalarının eksiksiz bir şekilde çalışmalarını sağlamak. Arapköy-Girne, Girne-Arapköy ulaşım sorununu, vatandaşların ve ilgili tarafların da katılımı ile çözmek. Daha yaşanır ve mutlu bir Arapköy için köy halkının katılacağı, isteklerini ve sorunlarını paylaşabileceği, çözüm odaklı toplantılar düzenlemek, fikir alışverişinde bulunmak. Üretim yapmak ve çeşitlendirmek amacı ile konularında uzman kişilerin katılımı ile halkımıza atölyeler düzenlemektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu