DünyaManşetToplum

Kendini yakan ABD askeri, “Amerikan birlikleri Gazze’deki tünellerde savaşıyor” demiş

ABD’nin başkenti Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendi yakan askerin, gizli belgelere erişimi olduğu öne sürüldü.

ABD Hava Kuvvetleri’ne mensup Aaron Bushnell, pazar günü düzenlediği eylemde “Soykırımın parçası olmayacağım” diyerek kendini yakmıştı.

25 yaşındaki askerin arkadaşı, ABD’nin önde gelen tabloid gazetelerinden New York Post’a (NYP) Bushnell’in eylemi düzenlemeden önce cumartesi günü kendisini aradığını söyledi.

Kimliği paylaşılmayan kişi, Bushnell’in bir takım gizli belgelere eriştiğini ve ABD askerlerinin Gazze’deki yeraltı tünellerinde Hamas militanlarına karşı savaştığını belirttiğini aktardı.

Bushnell’in arkadaşı, genç askerin görevi gereği istihbarat verileriyle uğraştığını ve bunlardan bazılarının Gazze savaşıyla ilgili olduğunu belirtti.

Kaynak, Bushnell’le konuşmasına dair şunları söyledi:

Bana masasına gelen belgelerden bahsetti. Bunlarda ABD ordusunun Filistin’deki soykırıma karıştığına yönelik bilgiler olduğunu belirtti. Bana sahada askerlerimizin olduğunu ve çok sayıda Filistinliyi öldürdüklerini söyledi. Çok şey bilmiyorum ama ses tonundan korktuğunu anladığımı söyleyebilirim. Daha önce bu tonda konuştuğunu hiç duymamıştım.

NYP, söz konusu kişiyle Bushnell’in bağını doğruladıklarını aktardı. Arkadaşı, Bushnell’in intiharını öğrendiğinde şoke olduğunu belirterek “Görebileceğiniz en sakin ve aklı başında kişilerden biriydi. İntihar onun yapacağı bir şey değil” ifadelerini kullandı.

ABD Hava Kuvvetleri’nin paylaştığı bilgilere göre Bushnell, siber savunmayla ilgili veri işleme biriminde “inovasyon hizmetleri teknisyeni” olarak çalışıyordu. Ancak yetkililer, askerin ne tür bir güvenlik iznine sahip olduğuna dair açıklama yapmadı.

Bushnell’in arkadaşı, askerin daha önce kendisiyle hiç gizli bilgi paylaşmadığını belirtti. NYP ve ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, askerin “anarşist eğilimleri” olduğunu da yazmıştı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu