KıbrısManşet

“Kendisini davet ettik. Gelsin, görsün”

Öztürkler, ilgili kişiye e-posta göndererek, ülkemizin ne kadar güvenli olduğunu, öğrencilere ne kadar sahip çıkıldığını görmesi için davet ettiklerini söyledi.

Meyil Avcan

Nijerya’da TVC’de yayınlanan “Your View” isimli televizyon programına konuk olan NIDCOM Halkla İlişkiler ve Basın Başkanı Abdur-Rahman Balogun’un ülkemizle ilgili yapmış olduğu çarpıcı açıklamalar, kafalarda soru işareti uyandırdı.

Nijeryalı ebeveynlere, ülkemizdeki Nijerya uyruklu öğrencilerin gizemli şekilde öldüklerini ve bu yüzden çocuklarını Kuzey Kıbrıs’a yollamamaları gerektiği uyarısını yapan Balogun’un açıklamalarını öğrenen Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Dışilişkiler Sorumlusu Ziya Öztürkler, kendisine bu açıklamaları sonrası davet gönderdi.

Konuyla ilgili GIYNIK’a açıklamalarda bulunan Öztürkler, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın resmi mail adresinden e-posta gönderdiklerini ve ülkemizin ne kadar güvenli olduğunu, öğrencilere ne kadar sahip çıkıldığını görmesi için Balogun’a davette bulunduklarını açıkladı.

Öztürkler, bakanlık olarak pandemi döneminde 8 binin üzerindeki yabancı uyruklu üniversite öğrencisine gıda ve temizlik ürünleri sağlayarak yardımda bulunduklarını kaydederek, KKTC’nin öğrenci dostu bir ülke olduğunu, onlara sahip çıktıklarını ve üniversite diplomalarının bir çok yerde geçerli olduğu bilgisini verdiklerini aktardı.

Suç istatistiklerine bakıldığında KKTC’nin suç oranı en düşük ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Öztürkler, “Maalesef her kayıt döneminde zarar vermek için böylesi olaylarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

Öztürkler, bir çok yabancı uyruklu öğrencinin kendilerine ulaşıp, basında Nijeryalı öğrencilerle ilgili yer alan haberlerin yanlış ve yalan olduğunu söylediklerini aktararak, Perşembe günü uluslararası bir öğrenci grubuyla bakanlık olarak toplantı yapacaklarını belirtti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu