KıbrısManşetToplum

Kendisinin kirasında olan tarla başkasına verildi, tarlayı ateşe verdi: 9 ay hapse mahkum edildi

(Kamalı Haber)

Güzelyurt’ta, Eski Akdeniz yolu olarak bilinen bölgede daha önce kendisinin kirasında olan tarlanın başka bir şahsa verilmesine öfkelenerek, kundaklama suçu işleyen Elmaz Karamanoğlu hakkındaki dava karara bağlandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanık, 9 ay hapse mahkûm edildi.

Başkan Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’tan oluşan heyetin verdiği kararı Başkan Cemaller okudu.

Başkan, sanığın 19 Haziran 2021 tarihinde saat 12.40 sıralarında Güzelyurt’ta, Eski Akdeniz yolu olarak bilinen bölgedeki kömür ocakları karşısında önceden aralarında tarla kiralama hususunda husumet bulunan R.B isimli şahsın kirasındaki 10 dönüm arazi içerisinde bulunan balyaları kasten ve kanunsuz olarak ateşe vermek suretiyle kundakladığını söyledi. Başkan, sanığın daha sonra pişman olup yangını söndürdüğünü ifade etti.

Başkan, meydana gelen yangında narenciye bahçesi içerisindeki 22 adet portakal ağacının kısmen,12 adet zeytin ağacının ve 6 adet limon ağacının da kısmen yanarak hasar gördüğünü mahkemeye aktardı.

Yanan ağaçların filizlendiğini, çok büyük bir hasar oluşmadığını ifade eden Başkan, “Büyük bir zarar oluşabilirdi” dedi. Başkan Cemallar, kundaklama suçunun ömür boyu hapis öngören ciddi ve vahim suçlardan olduğunu söyledi. Başkan, sanığın sabıkasız oluşunu, büyük bir zarar meydana gelmemesini lehine değerlendirdiklerini ifade etti. Başkan Cemaller, sanığın avukatının hafifletici etkenleri sunup, müvekkiline para cezası verilmesi talebinde bulunduğunu ancak işlenen suçunun ağır ve vahim olduğunu belirterek, 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu