GenelKıbrısManşet

KIB-TEK Genel Müdürü Erdoğan Güney Kıbrıs’tan 60 MW enerji talep edildiğini açıkladı

KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, Kermiya ve Yenikent bölgelerinde yaşanan enerji kesintileri hakkında açıklamada bulundu.

KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, Kermiya ve Yenikent bölgelerinde yaşanan enerji kesintileri hakkında açıklamada bulundu.

Gürcan Erdoğan, yaşanan kesintilerin yatırım eksikliği nedeni ile yaşandığını, mevcut kablo kapasitesinin dolduğunu ve bundan dolayı bölgesel kesintiye gidilmesinin zorunlu hale geldiğini belirterek, gerekli projelerin üretildiğini ve kazı çalışmalara başlanması için ilgili belediyelerden izin beklendiğini kaydetti.

Erdoğan, kablo kapasitesinin yanında son dönemlerde üretim santrallarında da meydana gelen arızalar ve artan elektrik ihtiyacının karşılanmasında da sıkıntı yaşandığına dikkat çekerken, Güney Kıbrıs’tan puant saatleri için 35 MW enerji talep edildiğini aktardı.

Güney Kıbrıs’ta oluşan sorun nedeniyle talep edilen miktarın 10 MW’ının temin edildiğini, bu sebeple de ülke genelinde yaşanan kesinti miktarlarında artış olduğunu belirten Erdoğan, bugün tekrardan Güney’den puant saatleri için 60 MW enerji talep edildiğini, söz konusu talebin ay sonuna kadar geçerli olduğu kaydetti.

Kermiya ve Yenikent bölgelerinde altyapı sorununa bağlıolarak bölgesel kesintilerin devam edeceğini belirten KIB-TEK Genel Müdürü Erdoğan, tüketicilerin elektrik enerjilerini tasarruflu kullanmaları halinde kesintilerin önlenebileceğini ve minimuma indirgenebileceğini ifade etti.

KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

“ENERJİ KESİNTİLERİ HAKKINDA

Kermiya ve Yenikent bölgelerinde yatırım eksikliği nedeni ile mevcut kablo kapasitesini doldurmuş ve bundan dolayı bölgesel kesinti yapılması zorunlu hale gelmiştir. Gerekli projeler üretilmiş olup kazı çalışmalarının başlaması için Gönyeli ve Lefkoşa Belediyelerinden izin beklenmektedir.

Ayrıca son dönemlerde üretim santrallarında meydana gelen arızalar ve artan elektrik ihtiyacının karşılanmasında sıkıntı yaşanmaktadır. Güney Kıbrıs’tan enerji talep edilmiştir. Dün (17.01.2022) puant saatleri için Güney Kıbrıs’tan 35 MW enerji talep edilmiştir. Ancak Güney Kıbrıs’ta oluşan sorun nedeni ile bu miktarın 10 MW’ı temin edilmiş, dolayısı ile kesinti miktarında artış olmuştur.

Bugün puant saatleri için (16.00 – 23.00) 60 MW enerji Güney Kıbrıs’tan talep edilmiştir. Söz konusu talep ay sonuna kadar geçerlidir. Çalışan santrallerimizde veya Güneyde herhangi bir acil durum oluşmaması halinde üretimden kaynaklı kesinti olmayacaktır.

Ancak yukarıda da belirtildiği gibi Kermiya ve Yenikent bölgelerinde altyapı sorununa bağlı olarak bölgesel kesintiler yapılacaktır.

Tüketicilerimizin elektrik enerjisini tasarruflu kullanmaları halinde kesinti önlenmiş veya minimuma indirgenemiş olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile dururulur.

Gürcan ERDOĞAN

Kıb-Tek Genel Müdürü”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu