KıbrısManşetToplum

Kıb-Tek sınavına girerek 7. olan fakat istihdam edilemeyen genç kız hislerini sosyal medyadan paylaştı

KIB-TEK’in sınavına giren ve 7’inci olan Selma Dolu istihdam edilmemesinin ardından hislerini sosyal medya hesabından paylaştı.

“İnsani açıdan söylüyorum ki bugün hakkımı yiyen olduysa onlara çok teşekkür ederim” diyen Dolu, “Siz olmasanız “Hak, hukuk ve adaletin” ne kadar önemli değerler olduğunu öğrenemezdim” dedi.

Dolu’nun sosyal medya paylaşımı şöyle:
Böyle bir şeyi bekleyerek girdiydim sınava aslında. Ancak 6 kişilik münhal içinden 7. geleceğimi(ya da bu şartlar altında 7.ye layık görüleceğimi) hiç tahmin etmemiştim. 1 soru daha yapsam girecektim diye üzülürken beni daha büyük bir sürprizin beklediğini bilmiyordum. Olayları yalnızca kendime yorup, kendimi mağdur olarak gösterecek kadar dar bir kapasiteye sahip değilim. Çünkü durum benim bir devlet çalışanı olup olmamamdan daha ciddi bir evrede. Bir tarafta torpilli damgası alan insanlar, diğer tarafta hakkı yenen insanlar, öteki tarafta ise hak yeyip, torpille işe alan kurumlar…
İşin duygusallık boyutunu tartışmayacağım çünkü karşımızdaki insanların duygusal ve manevi anlamda derin bir ahlakı değere sahip olduklarını düşünmüyorum.
Tamamen siyasal taraftan bakacak olursak şu anki düzen aslında koca bir düzensizlikten ibarettir.
Yalnızca üst kurumları suçlamıyorum çünkü 17 yaşlarımda bana devlet nedir, devleti açıkla dediklerinde “Biz neysek devlet odur” demiştim ve halen aynı fikirdeyim.
Biz neye ne kadar açık olursak, onunla karşılaşırız.
O yüzden bir iğne alıp kendimize batırma zamanı geldi de geçiyor bile.
İnsani açıdan söylüyorum ki bugün hakkımı yiyen olduysa onlara çok teşekkür ederim. Siz olmasanız “Hak, hukuk ve adaletin” ne kadar önemli değerler olduğunu öğrenemezdim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu