GenelKıbrısManşetSiyaset

“KIB-TEK ülkenin en değerli kurumudur”

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, göreve başlar başlamaz ayağının tozuyla BRT ekranlarında yayınlanan ’18. Saat’ adlı programa katıldı. Kamu maliyesinin durumunu en iyi bilenlerin başında gelen Amcaoğlu, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, göreve başlar başlamaz ayağının tozuyla BRT ekranlarında yayınlanan ’18. Saat’ adlı programa katıldı. Kamu maliyesinin durumunu en iyi bilenlerin başında gelen Amcaoğlu, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, KIB-TEK’teki sıkıntının mali değil, idari olduğunu söyledi

“ELEKTRİK İNDİRİMİ BUGÜN BAKANLAR KURULU’NUN GÜNDEMİNDE… Elektrikte gerçekleştirilmesi planlanan indirime dikkat çeken Amcaoğlu, “Başbakanımızın yapmış olduğu açıklamaya göre, Mart ayına yönelik yeni tarife bugün Bakanlar Kurulu’nun gündemine gidecek ve Resmi Gazete’de yayınlanması sağlanacak” dedi. Amcaoğlu, alkollü içki fonlarının indirilmesi için hazırlıkların yapıldığı, paydaşlarla görüşüleceğini aktararak, “Bugün Bakanlar Kurulu’nun gündemine taşınacak” ifadelerini kullandı.

“FİYAT İSTİKRAR FONU’NDA KAYNAK VAR”… “Fiyat İstikrar Fonu’nda kaynak var. Ekonomi Bakanlığı ile birlikte akaryakıt konusunda belli çalışmalar yapılacak” diyen Amcaoğlu, “Fiyat İstikrar Fonu’yla ilgili önerge, hem de elektrikte Mart ayı için geçerli olacak olan tarife düzenlemesi Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirilecek. Büyük ihtimalle yarın Resmi Gazete’de yayınlanacaktır” dedi.

“AÇIKLANAN FİYATLAR SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİLDİR”… “AKSA’nın bize vermiş olduğu bu hizmete ülkenin ihtiyacı var” diyen Amcaoğlu, elektrik fiyatlarına gelen zammı eleştirdi. “Elektrik kurumu bu devletin en önemli kurumudur” diyen Amcaoğlu, “Açıklanan fiyatlar, sürdürülebilir değildir” ifadesini kullandı.

“BANA GÖRE SIKINTI MALİ DEĞİL, İDARİ”… Amcaoğlu, KIB-TEK’in Erhan Arıklı döneminde 947 milyon TL’lik bir tahsilatı, 892 milyon TL’lik bir borcu olduğunu aktardı. 2021 yılı ve 2022 yılının Mart ayının sonuna bakıldığında ise kurumun 2 milyar 290 milyon TL’lik bir tahsilatı olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, “Akaryakıt alımına giden ödemeler 1 milyar 340 milyon TL. Artı olarak arada 1 milyon TL fark var. Siz hala zamdan bahsediyorsanız, nizamnameyi mercek altına almalısınız. Bana göre, elektrik kurumundaki sıkıntı mali değil, idaridir” dedi.

“KURUMUN İHTİYACI OLAN ALTYAPI YAPTIRIMI YAPILMADI”… Kurumun ihtiyacı olan yüzde 5’lik altyapı yatırımının yapılmadığını ancak kaynakların ayrıldığını aktaran Amcaoğlu, “Bunları tartışmamız lazım. Soruşturma yapılır mı yapılmaz mı bilmiyorum ama görüşleri aldıktan sonra yol haritasını çizeceğiz. İdareden kaynaklı sıkıntılar var. Başbakan ile konuştuk, gereken adımları atacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu