GenelKıbrısManşet

Kıb-Tek Yönetim Kurulu üyesi Bülent Kaya, borcu olanları uyardı; “elektrikleri kesilecek”

Kıb-Tek Yönetimim Kurulu üyesi Bülent Kaya, tahsil edilemeyen borçlardan dolayı kurumun faizle borç alıp ödediğini söyledi.

Kıb-Tek Yönetimim Kurulu üyesi Bülent Kaya, Ada TV’de Mine İçsel’in programında elektrik kesintileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

17 Haziran itibarıyla borcu olan abonelere uyarı mesajlarının gönderildiğini, bazı abonelere ise bizzat gidilip borç hatırlatılması yapıldığını dile getiren Kaya, bunlara rağmen ödenmeyen elektrik borçlarından ötürü elektrik kesintilerinin dün başladığını bugün de belediyeler, camiler ve birçok abonenin elektrik enerjisinin kesileceğini belirtti.

Kaya konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Şuanda belediyelerden 255 milyon TL alacağı var kurumun, korkunç bir rakam. Camilerin 6 milyon Tl borcu var, 39 milyon TL devlete ait kurum ve kuruluşlar. Hazırlansınlar, önlemlerini alsınlar. 250 milyon tüketicilerimizin geçmişten kalan , taksitlendirdiği güncel borçları var. Sulama birliklerinin 12 milyon TL alacağımız var, 11 milyon Maliye’den teşviklerimiz var, 14 milyon KDV’lerden alacağımız var. Bütün bunları alamıyoruz ama kurumu idame ettirebilmek adına faizle borç alıp borç ödüyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu