Kıbrıs Ada Emlak direktörü tutuklandı
Kıbrıs’ta emlak sektörünü sarsan büyük bir dolandırıcılık iddiası gündeme geldi. Ada Emlak Direktörü Merih İzmirlioğlu, sahte evrak düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve dolandırıcılık yoluyla para temin etme suçlamalarıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Mali Şube’nin yürüttüğü kapsamlı soruşturma çerçevesinde mahkeme, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Kıbrıs’ta emlak sektörünü sarsan büyük bir dolandırıcılık iddiası gündeme geldi. Ada Emlak Direktörü Merih İzmirlioğlu, sahte evrak düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve dolandırıcılık yoluyla para temin etme suçlamalarıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Mali Şube’nin yürüttüğü kapsamlı soruşturma çerçevesinde mahkeme, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.
Polisin mahkemeye sunduğu ilk bulgulara göre soruşturma, Aralık ve Ocak ayları arasında gerçekleştirildiği öne sürülen 2 milyon TL’lik bir havale işlemiyle başladı. İddiaya göre zanlı İzmirlioğlu, başka bir şahıs adına yapılmış bu havale ile ilgili sahte belge hazırladı. Daha sonra söz konusu paranın “kapora iadesi” olduğu yönünde düzenlenen sahte evrak bankaya sunuldu.
Polis, bankaya ibraz edilen bu belge sayesinde paranın çekildiğini ve işlemin normal bir kapora iadesi gibi gösterildiğini belirtti. Ancak banka iç denetim birimlerinin yaptığı incelemelerde para hareketinin şüpheli bulunması üzerine durum araştırılmaya başlandı.
BANKANIN İÇ SORUŞTURMASI OLAYI ORTAYA ÇIKARDI
Banka yetkilileri tarafından yapılan detaylı incelemede, sunulan belgelerdeki tutarsızlıklar ve para hareketlerindeki olağan dışı durumlar dikkat çekti. İç soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte belgelerin sahte olabileceği şüphesi güçlendi.
Bunun üzerine banka yönetimi durumu resmi makamlara bildirdi ve dosya Mali Şube Amirliği’ne devredildi. Polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında para hareketleri, banka kayıtları ve sunulan belgeler tek tek incelenmeye başladı.
BLOKEYİ KALDIRMAK İÇİN YENİ SAHTE BELGE İDDİASI
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında dikkat çeken yeni bir detay daha ortaya çıktı. Banka, şüpheli işlem nedeniyle söz konusu para üzerinde bloke kararı aldı. Ancak polis iddiasına göre zanlı bu blokeyi kaldırmak için yeni bir sahte belge hazırladı.
Polisin mahkemede aktardığı bilgilere göre zanlı, sahte bir makbuz düzenleyerek paranın üzerindeki blokeyi kaldırmaya çalıştı. Hazırlanan bu evrakın bankaya ulaştırılması için ise başka bir şahıs aracılık etti.
6 MİLYON 768 BİN TL’LİK DEV PARA TRAFİĞİ
Mali Şube ekiplerinin yürüttüğü kapsamlı inceleme sırasında soruşturmanın boyutları daha da büyüdü. Polis, zanlının halen aranan başka bir şahısla birlikte hareket ettiğini tespit etti.
Mahkemeye sunulan bilgilere göre zanlıların aynı yöntemle toplam 6 milyon 768 bin TL tutarında daha para temin ettiği belirlendi. Bu işlemlerin de sahte belgeler kullanılarak gerçekleştirildiği iddia edildi.
SAHTE GİDER PUSULASIYLA YARIM MİLYONLUK NAKİT
Soruşturma kapsamında ortaya çıkan bir başka olay ise dolandırıcılık iddialarının farklı bankalara da uzandığını gösterdi. Polis, zanlıların başka bir bankaya sahte gider pusulası sunduğunu belirledi.
Bu yöntemle bankadan 502 bin TL nakit para alındığı iddia edilirken, söz konusu işlem de soruşturma dosyasına eklendi. Böylece polis tarafından tespit edilen şüpheli para hareketlerinin toplamının 6 milyon 768 bin TL tutarında daha para temin ettiği belirlendi. Bu işlemlerin de sahte belgeler kullanılarak gerçekleştirildiği iddia edildi.
MAHKEMEDEN 8 GÜN EK TUTUKLULUK
Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten polis, yeni delillerin incelendiğini ve olayla bağlantılı başka kişilerin de olabileceğini ifade etti. Mali Şube ekipleri, para transferleri, banka kayıtları ve belgeler üzerinde kapsamlı incelemelerini sürdürüyor. Mahkeme ise soruşturmanın geniş kapsamlı olması ve milyonlarca liralık para hareketlerini içermesi nedeniyle zanlı Merih İzmirlioğlu’nun 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.




































