EğitimGenelKıbrısManşet

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi büyüyor!

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yeni açılan bölümleri ve artan öğrenci sayısı nedeniyle kampüsünü genişletiyor. Lefkoşa Surlariçi bölgesinin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkarak bölgenin gelişimine katkıda bulunan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, faaliyetlerini Lefkoşa genelinde yaygınlaştırarak devam ettirme kararı aldı.

Kampüsüne Alayköy’ü de eklemeye hazırlanan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, yeni açılan bölümlerini de bünyesine ekleyerek, Alayköy kampüsünde de eğitim faaliyetlerine devam edecek. Alanında uzman, donanımlı ve güçlü akademik kadrosuyla dikkat çeken Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, son yıllarda sosyal sorumluluk projelerinin, toplum ve sanatı birleştiren etkinliklerinin yanı sıra, öğretim elemanı başına düşen akademik çalışmalarıyla şehir üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yetkililerinden yapılan açıklamaya göre; Surlariçi yerleşkesinde eğitim faaliyetlerine devam eden üniversitenin, artan öğrenci sayısı ve yeni açılan birçok bölümü nedeniyle kampüsünü genişletme kararı aldıkları bildirildi. Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu’na ait Fizyoterapi laboratuvarları, Podoloji laboratuvarları, Anestezi ve Eczane Hizmetleri bölümlerine ait laboratuvarların yeni teknolojiye uygun olarak hazırlandığı, Meslek Yüksekokulu Aşçılık bölümüne ait endüstriyel mutfak gereksinimlerinin son teknolojiye göre donatılarak yenilendiği, öğrenciler için sosyal alanların, modern kafeterya ve yemekhane hizmetleri ile spor merkezlerinin de hazırlıklarının yapıldığı 3510 m2 kapalı alan ve 26929 m2 açık alana sahip Alayköy kampüsünün, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde açılışının yapılacağı belirtildi.

Büyük üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak eğitim faaliyetlerini sürdürürken, modern kampüs anlayışı ile geçmiş ve gelecek arasında bir köprü olacak atılımlar yapmaya devam edeceği bildirildi. Üniversitenin, Surlariçi yerleşkesinde “KAÜ Güzel Sanatlar Kampüsü” adı altında Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinin eğitim faaliyetlerine ve Sürekli Eğitim Merkezi kurslarının eğitim programlarına ev sahipliği yapmaya devam edeceği bildirildi.

2015 yılından bu yana aktif eğitim sürecine başlayan ve Surlariçi yerleşkesinde bölgeye değer kazandırmış ve düzenlediği sanat aktiviteleri, seminerler, çalıştaylar ve kurslarla topluma katkı sağlayan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin faaliyetlerinin, önümüzdeki yıllarda da iki farklı yerleşkede sürdürüleceğini, bilimsel ve akademik çalışmaların da yükselen değerler arasında yer alacağının garanti altına alındığı açıklandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu