EğitimGenelKıbrısManşet

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi “Mini Art Fest II” ile sanatı ve mimariyi buluşturuyor

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yine adından övgüyle bahsettirecek bir sanat festivalini daha Kuzey Kıbrıs’la buluşturmayı planlıyor.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yine adından övgüyle bahsettirecek bir sanat festivalini daha Kuzey Kıbrıs’la buluşturmayı planlıyor.

25-26-27 Mayıs tarihlerinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan “Mini Art Fest II” Lefkoşa Surlariçi Arabahmet bölgesinde bulunan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi çatısı altında sanatseverlerin buluşma noktası olacak.

“Kesişme” teması ile yola çıkılan “Mini Art Fest II” Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerin, Mimarlık bölümlerinin katılımıyla birlikte gerçekleştirilecek olup, bünyesinde çeşitli atölye çalışmaları, performanslar, enstalasyonlar, söyleşiler ve gösterileri barındıracak. Sanat festivalinde temel olarak; sanata ilgi duyan ve sanatla uğraşan öğrencilerin katılabileceği, farklı alanlardaki sanatçı ve sanatçı adaylarının fikir paylaşımı yapabileceği ayrıca disiplinler arası takım çalışmalarının da gerçekleştirilebileceği bir platform oluşturmak amaçlanmaktadır.

İlkinin 2 yıl önce gerçekleştirildiği ve yine Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı “Mini Art Fest” den farklı olarak “Mini Art Fest II”de 3 gün sürecek festival söyleşiler, atölyeler ve etkinlikler yer alacak.

Gerçekleştirilecek olan sanat festivali ayrıca bu kez diğer KKTC Üniversitelerinin Mimarlık Fakültelerine de ev sahipliği yaparak, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile bir araya gelmelerini sağlayacak.

“Mini Art Fest 2” Kesişme temasıyla yola çıkarak, Mimarlık, seramik, kısa film atölyeleri, enstalasyonlar, sergiler, özel tasarımların yer alacağı moda defilesi, dans performansları ve müzik performansları ile tüm Kuzey Kıbrıs öğrencilerini ve tüm halkımızı sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra şenlik havasında gerçekleştirilecek etkinliklere bekliyor.

“Mini Art Fest 2”nin ana merkezinin 55/57 Social Space olacağı, performanslar, sergiler, gösteriler, eğlenceler ve defileler 27 Mayıs’ta bu alanda gerçekleştirileceği belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu