EğitimKıbrısManşetToplum

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde online konferans düzenlendi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde “Uluslararası Toplum ve Kültürel Sürdürülebilirlik” Konulu Online Konferans Düzenlendi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi tarafından 6-7 Temmuz 2023 tarihlerinde çeşitli bilim dallarından katılımın olduğu kültürel ve toplumsal sürdürülebilirlik üzerine çevrimiçi konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci “Toplumsal ve kültürel değerlerin korunarak sürdürülebilmesi, bunun yanında gelecek nesillere aktarılması toplumların var olmasını sağlar. Kıbrıs Amerikan Üniversitesi olarak kültürel miraslara verdiğimiz değerin ve önemin altını bir kez daha çizmek isterim. Bu değerlere sahip çıkmak için katılım gösteren tüm araştırmacılara teşekkür ederim.” dedi. Konferansın düzenleme komitesinde yer alan ve 1. oturumun açılışını yapan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tutku Akter Gökaşan ise kültürün sadece bir dizi inanç ve ahlak bütünü olmadığının, kültürün aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunun da altını çizerek “Kültürel değerleri ve tutumları korumak için sürdürülebilirlik çalışmaları elzemdir. Üniversite olarak bu gibi çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve Türkiye, Uganda, Polonya, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya gibi ülkelerden bir çok bağımsız araştırmacının da katıldığı uluslararası konferansta; kültürel ve toplumsal inançların sürdürülebilirliği ve kültürel mirasların hem günümüzde hem de gelecekte nasıl korunması gerektiğinin üzerinde duruldu. İki gün boyunca süren konferansta dijital sergiler ve bildirilere yer verildi. Araştırmacılar, kültürün kendi başına bir varlık sürdürebilmesi ve gelecekte de var olmasını sağlamak amacıyla hem bilimsel hem de sanatsal yaklaşımlar ortaya koydu.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yetkilileri konferansta sunulan ve hakem sürecinden geçip yayınlanmaya hak kazanan bildirilerin tam metinleri tanınmış uluslararası yayınevi statüsünde bulunan Gece Kitaplığı Yayınevi işbirliği ile çıkacak olan ilgili kitaplarda bölüm ünitesi olarak yayınlanacağını bildirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu