GenelKıbrısManşet

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nden Uluslararası Yemek Yarışması’nda en yüksek puanla birincilik ödülü

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. İhsan Erol Özçil, Öğr. Gör. Buket Özpazarcıoğlu ve Öğr. Gör. Ali Özçil 17-20 Ocak tarihleri arasında Antalya, Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.(ANFAŞ) tarafından düzenlenen, 29. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı – Food Product’a katıldılar.

Konaklama, ağırlama ve gıda sektöründe faaliyet gösteren 310 firma tarafından stant kurulan ve firmaların 1500’in üzerinde markayı tanıtma imkanı da bulduğu fuarda “Uluslararası Yemek Yarışması” da düzenlendi. “Uluslararası Aspendos Kuzu Yemeği Yarışması”ında, kuzu yemeklerinde yenilikçi reçete ile bireysel olarak yarışan, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Buket Özpazarcıoğlu en yüksek puanla birincilik ödülü aldı.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci, uluslararası alanda sağlanan bu başarı ile KKTC turizmine ve tanınırlığına katkıda bulunduklarını ifade ederek, Aşçılık Bölümü öğretim elemanlarının bu başarısından gurur duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Gökçe Keçeci, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin büyük bir emek ve çaba ile bilim, sanat ve eğitim alanlarında daha birçok başarısının olduğunu vurgulayarak “Ülkemizi Uluslararası platformlarda tanıtmaya ve daha büyük başarılar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Buket Özpazarcıoğlu, aldığı ödülün sadece Üniversite temsiliyeti konusunda değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de tanınması konusunda da çok büyük bir önemi olduğunu söyledi. “Uluslararası Aspendos Kuzu Yemeği Yarışması’nda geleneksel yöntemleri yenilikçi reçete ile harmanlayarak farklı tatlar ortaya çıkardığını ve bu yöntemin oldukça ilgi gördüğünü ifade eden Özpazarcıoğlu, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ni temsilen bulundukları fuardan birincilik ödülü ile döndükleri için çok mutlu olduklarını belirtti.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Merve Akgül de, Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Buket Özpazarcıoğlu’nun aldığı ödülün Kuzey Kıbrıs Turizmi açısından çok büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Akgül, Aşçılık Bölümü Öğretim Elemanlarının uluslararası alanda temsiliyet konusundaki başarılarından dolayı büyük bir gurur yaşadıklarını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu